šport TV 1 logo
20:45
Juventus - Sassuolo Serie A
šport TV 2 logo
21:20
Hellas Verona - Roma Serie A
šport TV 3 logo
21:30
PSG - Barcelona EHF Liga prvakov

Preudarni Gajser: Zdaj vozim pametno, napake sem spravil na minimum

Avtor: Blaž Magdič
6. 8. 2019, 09.06

Čeprav preteklo nedeljo v belgijskem Lommlu ni dobil nobene izmed dveh voženj, se je slovenski velemojster motokrosa Tim Gajser v skupnem seštevku dirke prebil na sam vrh. Kraljuje tudi v skupnem seštevku svetovnega prvenstva, le še nekaj točk ga loči od drugega naslova najboljšega na zemeljski obli. To se bo (zelo) verjetno zgodilo že 18. avgusta v italijanski Imoli.

Dirkač ekipe Honda Pro Racing je v zadnjih mesecih praktično nedotakljiv. Na zadnjih devetih dirkah širom sveta je slavil kar osemkrat, v skupnem seštevku pa je njegova prednost pred zasledovalci narasla na ogromnih 187 točk.

22-letnik je s trenutnim stanjem v kraljevem razredu več kot zadovoljen. “Za mano je odličen vikend, dvakrat sem končal na drugem mestu, v skupnem seštevku dirke pa celo zmagal. Moja vožnja je bila dobra, sploh, ker sem se v zadnjih letih na tej mivkasti progi znašel slabše. Veliko smo trenirali na takšni podlagi in izplačalo se je. Vozil sem gladko in pametno, napake sem spravil na minimum. Izjemno sem srečen, da sem zmagal v Lommlu, saj je to zame posebna tekma, ki je pokazala, koliko sem napredoval kot dirkač,” je za spletno stran delodajalca dejal Gajser.

Dirka leta, morda celo desetletja, če gledamo s stališča slovenskih navijačev, bo na sporedu 18. avgusta v Imoli. Neposredni prenos na Šport TV!

 

Foto: HRC

Priporočamo še

1

VIDEO: Iličić kot Bolt, vklopil turbo in zabil “coast to coast”...Več

2

Slovenija gre naprej … po isti poti...Več

3

Brazilci z legendarnim darilom razveselili Gajserja...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Uslužbenec Dallasa razkril svetovne razsežnosti “LukaManie”...Več

2

VIDEO: Coutinho vzel zalet s poskokom in očistil pajčevino...Več

3

Kosilnica Godin razjezil navijače Argentine in Juventusa...Več