šport TV 1 logo
15:15
VN Italije, druga dirka MX2
šport TV 2 logo
14:15
Hajduk - Gorica Hrvaška liga
šport TV 3 logo
14:00
St. Etienne - Brest Ligue 1

Preudarni Gajser: Zdaj vozim pametno, napake sem spravil na minimum

Avtor: Blaž Magdič
6. 8. 2019, 09.06

Čeprav preteklo nedeljo v belgijskem Lommlu ni dobil nobene izmed dveh voženj, se je slovenski velemojster motokrosa Tim Gajser v skupnem seštevku dirke prebil na sam vrh. Kraljuje tudi v skupnem seštevku svetovnega prvenstva, le še nekaj točk ga loči od drugega naslova najboljšega na zemeljski obli. To se bo (zelo) verjetno zgodilo že 18. avgusta v italijanski Imoli.

Dirkač ekipe Honda Pro Racing je v zadnjih mesecih praktično nedotakljiv. Na zadnjih devetih dirkah širom sveta je slavil kar osemkrat, v skupnem seštevku pa je njegova prednost pred zasledovalci narasla na ogromnih 187 točk.

22-letnik je s trenutnim stanjem v kraljevem razredu več kot zadovoljen. “Za mano je odličen vikend, dvakrat sem končal na drugem mestu, v skupnem seštevku dirke pa celo zmagal. Moja vožnja je bila dobra, sploh, ker sem se v zadnjih letih na tej mivkasti progi znašel slabše. Veliko smo trenirali na takšni podlagi in izplačalo se je. Vozil sem gladko in pametno, napake sem spravil na minimum. Izjemno sem srečen, da sem zmagal v Lommlu, saj je to zame posebna tekma, ki je pokazala, koliko sem napredoval kot dirkač,” je za spletno stran delodajalca dejal Gajser.

Dirka leta, morda celo desetletja, če gledamo s stališča slovenskih navijačev, bo na sporedu 18. avgusta v Imoli. Neposredni prenos na Šport TV!

 

Foto: HRC

Priporočamo še

1

VIDEO: Hrvaški Messi za Rijeko zabil dva evrogola...Več

2

VIDEO: Matevž Irt in njegova Francesca...Več

3

VIDEO: Hokejska akademija je zadetek v polno!...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser svoji Špeli naročil: Na Baliju moramo imeti tudi …...Več

2

Prepelič dobil bitko z Realom, s starim prijateljem prihaja v Ljubljano...Več

3

Gajser v ekskluzivnem intervjuju pred navijači: Nimam besed, neverjetni so! (VIDEO)...Več