Prestavljen začetek pokala Amerike

Avtor: Marko Premrl
28. 2. 2021, 11.50

Novozelandske oblasti so zaradi strahu pred novim izbruhom okužb z novim koronavirusom prestavili začetek prestižnega pokala Amerike v jadranju. Posadki visokotehnoloških katamaranov Nove Zelandije in italijanske Lune Rosse bosta morali na prve boje v Aucklandu počakati najmanj do 10. marca, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Oblasti v Novi Zelandiji so se namreč v Aucklandu odločile razglasiti tretjo stopnjo nevarnosti zaradi novega izbruha okužb, zaradi česar so bili prireditelji tekmovanja v tem mestu, natančneje v zalivu Waitemata, prisiljeni prestaviti začetek 36. pokala Amerike.

Premierka Nove Zelandije Jacinda Ardern je v nedeljo razglasila sedemdnevno delno zaprtje, potem ko je 21-letni moški kljub pozitivnem testu na novi koronavirus obiskal enega od fitnesov ter drugih javnih površin. V zadnjih dveh tednih so v Aucklandu zabeležili 13 primerov covida-19, še dodaja AFP.

Prve štiri od morebitnih 13 regat bi morale biti na vrsti prihodnji konec tedna. Pokal Amerike pa bi moral v novozelandskih vodah potekati do 21. marca. Posadka Nove Zelandije je branilka naslova.

 

Foto: Getty Images
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

Hokejska čarovnija v režiji jeseniškega bisera (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Gajser v Italiji za las ušel grdemu padcu...Več

3

VIDEO: Nor zaključek El Clasica pripadel Realu...Več

Najbolj brano ta mesec

1

FOTO: Iličić na treningu s pozlačenimi kramponi...Več

2

Tim Gajser vse bližje dokončanju svoje nove proge (VIDEO)...Več

3

“S takšnim pristopom bi še danes igrali v Ligi prvakov”...Več