šport TV 1 logo
14:55 V ŽIVO
Hellas Verona - Napoli Serie A
šport TV 2 logo
14:55 V ŽIVO
Genoa - Cagliari Serie A
šport TV 3 logo
14:55 V ŽIVO
Reims - Brest Ligue 1

Prestavitev OI v Tokiu naj bi stala dodatnih 1,6 milijarde evrov

Avtor: Marko Premrl
29. 11. 2020, 08.50

Prestavitev olimpijskih iger v Tokiu iz letošnjega na prihodnje leto naj bi stala dodatnih 1,9 milijarde ameriških dolarjev ali okrog 1,6 milijarde evrov, je poročal japonski časnik Yomiuri Shimbun in se pri tem skliceval na neimenovane vire v Mednarodnem olimpijskem komiteju (Mok).

Japonski organizatorji bodo sicer po pogovorih z domačo vlado in Mokom to številko verjetno objavili sredi decembra, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Pred pandemije novega koronavirusa v marcu, ki je bila vzrok za prestavitev OI, naj bi bil proračun iger po nekaterih navedbah okrog 13 milijard ameriških dolarjev (10,9 milijarde evrov).

Organizatorji so konec septembra potrdili načrt za znižanje stroškov. Ukrepov je prek 50, od osiromašenja raznih sprejemov naprej, nameravajo varčevati tudi pri transportni infrastrukturi. Prav tako bodo imeli športniki na voljo manj časa za treninge na prizoriščih OI, ki jih bodo uradno odprli 23. julija 2021.

Razni sprejemi in predstavitve bodo manj razkošni, nekatere nepotrebne bodo črtali, druge bodo opravilni na minimalni možni način. To velja tudi za tradicionalne prestavitve olimpijskih in paraolimpijskih reprezentanc v olimpijski vasi. Na voljo bo tudi veliko manj brezplačnih vstopnic, kot so načrtovali.

 

Foto: Getty Images
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Vratar iz Kobarida dosegel gol, ob katerem so se soigralci držali za glavo...Več

2

VIDEO: Murićeva trojka, s katero je zlomil Budućnost...Več

3

Pokalna senzacija: Drugoligaš izločil evropske prvake (video)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Mandžukić izziva Milanovo prekletstvo številke 9...Več

2

Pagliuca za ŠTV: Vesel sem, ker me je premagal Handanović...Več

3

Iz Španije prepričani, da je to koš sezone (video)...Več