pismo ikona
šport TV 1 logo
05:05
Bologna - Sassuolo Serie A
šport TV 2 logo
05:00
Udinese - Parma Serie A
šport TV 3 logo
05:00
Lille - Lens Ligue 1

Prepelič: Vprašajte Pabla Lasa, zakaj nisem uspel v Realu

Avtor: Marko Premrl
8. 10. 2020, 09.24

V novi sezoni španske košarkarske elite Klemen Prepelič brani barve Valencie. Zaradi nedavne poškodbe še ni v polnem tempu, v ekipi pa je tudi precej novincev, zato bo potrebnega še nekaj časa, da se uigrajo.

Po rekordni sezoni pri Joventutu, ko je postal prvi strelec lige, se je Klemen Prepelič preselil v Valencio. Ekipa cilja na najvišja mesta doma in v Evropi, zato bi lahko rekli, da je po Realu dobil še eno priložnost v evropskem velikanu. “Imamo nekaj novih igralcev in nekaj časa bomo še potrebovali, da se uigramo. Se pa dobro poznam z nekaterimi, fantje so me lepo sprejeli,” je dejal Prepelič.

Letos je na štirih prvenstvenih tekmah igral v povprečju dobrih 18 minut in dosegel 9,5 točke. Še več priložnosti bo dobil po resni poškodbi Joana Sastreja. “Naš cilj je jasen, želimo se prebiti med osem najboljših in ohraniti licenco v Evroligi. V klubu planirajo tudi izgradnjo novega objekta, ki naj bi bil pripravljen do leta 2023, zato morajo biti tudi naše ambicije visoke.”

V pogovoru za španski As je spregovoril tudi o preteklosti in Realu: “Nimam nikakršnih zamer, to naj bo jasno. Ko pa me vprašajo, zakaj nisem uspel v Realu, odvrnem, da je to vprašanje za Pabla Lasa in ne zame,” je še dodal slovenski reprezentant.

 

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: V Sevnici z brazilsko dvojno peto “zmešali obrambo”...Več

2

VIDEO: V Eurocupu kot na rekreaciji, v nekaj sekundah dve zgrešeni polaganji...Več

3

Cairoli na vratolomno vožnjo vzel še varnostni količek (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Prebujenje izraelskega Zorra...Več

2

Brez milosti za vratarske klubske legende ali »bussines first«...Več

3

Preskov preskok...Več