single
[3]
127527

Prepelič izgubil prvo tekmo, povratna že v torek

Avtor: Kenny Jan
7. 6. 2021, 08.55

Real Madrid je po šovu Causeurja (22 točk), Tavaresa (17 točk in 11 skokov) in Garube na prvi tekmi polfinala španskega košarkarskega prvenstva ugnal Valencio Klemna Prepeliča z rezultatom 81-70. Povratno tekmo si boste v torek lahko ogledali tudi na programih Šport TV.

Šov Tavaresa in Garube ter izjemna razpoloženost Fabiena Causeurja pri metih za tri točke so Realu omogočili, da je vsaj za trenutek pozabil na težave s poškodbami. Prvi polfinalni obračun lige Endesa je dobil tudi zavoljo slabega začetka Valencie, ki se je kasneje poskušala približati, a je na koncu ostala praznih rok.

Omenjeni trije košarkarji ‘belega baleta’ so bili ključni, da je Real prevladoval od začetka do konca tekme, ki jo je zaznamovala tudi velika razlika v številu dobljenih skokov (52-33 za ‘galaktike’).

Klemen Prepelič skupaj s soigralci ni uspel zaustaviti napadov Realovih košarkarjev, ki so bili bolj uigrani in imeli jasnejše ideje, kako se prebiti pod nasprotnikov koš.

Valencia je potrebovala kar 3 minute in pol, da se je zbudila in dosegla prvi koš iz igre. Že po dobrih petih minutah je bil Jaume Ponsarnau primoran ustaviti igro, prevetriti moštvo in opraviti 3 spremembe.

Najboljša strelca Valencie sta bila z 11 doseženimi točkami Labeyrie in Hermannsson, Prepelič jih je prispeval 4.

Na boljšo igro Valencia računa na povratni tekmi, ki se bo odvila v njeni domači dvorani. Valencia – Real Madrid, v torek, ob 21.10, samo na programu Š1.

Foto: Sportida

 

Zadnje video vsebine

1

Žan Rogelj: Menim, da je nogomet šport št. 1 v Avstriji (VIDEO)...Več

2

NA DANAŠNJI DAN: Krstna tekma Slovenije na velikih tekmovanjih (VIDEO)...Več

3

Kovačić: Hrvaška lahko doseže velike stvari (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser: Ni enostavno postati prvak, še težje pa je naslov ubraniti...Več

2

Ekipa ŠPORT TV pripravljena na EURO 2020...Več

3

Oblak vodi enajsterico zvezd, ki jih ne bo na EP...Več