šport TV 1 logo
23:00
Lazio - Juventus Serie A
šport TV 2 logo
21:15
Montpellier - PSG Ligue 1
šport TV 3 logo
23:00
Angers - St. Etienne Ligue 1

Prenovljeni Krim začenja 25. sezono v ligi prvakinj

Avtor: Marko Premrl
3. 10. 2019, 12.52

Rokometašice Krima Mercatorja vstopajo v svojo 25. sezono lige prvakinj. Glede na zajetno prenovo ekipe so cilji v sezoni 2019/20 bolj povezani s tremi domačimi tekmovanji, a tudi v elitnem evropskem klubskem tekmovanju si želijo vsaj v glavni del tekmovanja, torej med 12 najboljših. Prva naloga krimovke čaka v nedeljo na Kodeljevem proti Baniku.

V skupini D je zagotovo prvi favorit madžarski Györ, ki je dobil zadnje tri lige prvakinj oziroma pet od zadnjih sedmih, obenem pa vseh zadnjih šest tekem s Krimom (vse za najmanj osem golov). V ljubljanskem taboru verjamejo, da se bodo precej bolj enakovredno merili s švedskim Sävehofom in češkim Banikom Mostom.

To kljub temu, da bo mlada, v povprečju 22-letna ekipa, ki jo od leta 2016 vodi Uroš Bregar, precej prenovljena. Odšlo je 10 igralk, vključno z Mišo Marinček (konec kariere), Lamprini Tsakalou in Tjašo Stanko (obe sta prestopili k Podravki, predvsem slednjo pa strokovnjaki vidijo kot vzhajajočo zvezdo).

Novink je 14, od tega večina iz lastnega mladinskega pogona, tako da bodo večino bremena nosile izkušenejše igralke, kot so Alja Varagić, Nina Zulić, novinke srbsko desno krilo Ana Kojić, nizozemska zunanja igralka Harma van Kreij, slovaška leva zunanja Marianna Rebičova, avstrijska vratarka Antonija Mamić in kapetanka Polona Barić.

“Če pogledamo vse štiri skupine, je naša bržčas najlažja. Krim ima največjo tradicijo, Sävehof ima največji bazen švedskega rokometa, torej ima zelo dobre mlade igralke, Banik pa je mogoče manjša neznanka, a je češki rokomet z reprezentancami na vseh evropskih in svetovnih prvenstvih. Torej imajo kakovost. Z Banikom in Sävehofom se bomo borili za drugo mesto. Je pa dobrodošlo tudi to, da je zraven spet Györ, da bo to nekako merilo, koliko nam manjka do njih,” je na novinarski konferenci v Ljubljani razmerja moči v skupini pojasnil Bregar.

Za Krim, ki je bil prvak v sezonah 2000/01 in 2002/03 ter finalist 1998/99, 2003/04 in 2005/06, bo to 25. zaporedna sezona lige prvakinj, a Krima tudi tokrat ni med favoriti. Med najožje sodijo že omenjeni Györ, okrepljena Budućnost, Rostov Don in Metz.

V skupini A bodo sicer igrali prav Metz, Kristiansand, Podravka s Stankovo in Ferencvaros, v skupini B Rostov Don, Esbjerg, Lublin in Bukarešta z Elizabeth Omoregie, v skupini C pa Valcea, Budućnost z Barbaro Lazović, Bietigheim in Brest z Ano Gros. V glavni del se bodo prebile prve tri ekipe iz vsake skupine, zadnja pa bo nadaljevala pot v pokalu EHF.

Tako bo za Krim zelo pomembna že nedeljska tekma proti Baniku, ki, kot je pojasnil Bregar, igra hiter, dinamičen rokomet. “Temelji na protinapadu in izvajanju hitrega centra in iz tega doseže tudi največ zadetkov. Naša naloga bo, da se čim hitreje vračamo v obrambo, da smo agresivni in da ne dovolimo, da se razigra njihova zunanja linija,” pravi Krimov strateg.

Ena izkušenejših v ekipi Varagićeva pa poudarja, da komaj čakajo prvo tekmo. “Zato smo se pripravljale od začetka. Vemo, da nam ne bo lahko, saj je kakovosten vsak, ki igra v ligi prvakinj. Banik je za nas še manjša neznanka, ker je to nova, mlada ekipa. Smo pa že opravili video analize, pripravljamo se dobro, tako da če bomo v nedeljo pokazale dobro obrambo in osredotočenost v napadu, bo dober rezultat prišel sam,” meni Varagićeva.

Tekmo, ki se bo začela ob 17.00, bosta sodili Romunki Cristina Nastase in Simona Raluca Stancu. Vstop na obračun pa po dolgih letih ne bo več brezplačen, ta bo sicer še naprej za otroke do 14. leta starosti, za druge pa bo pet evrov.

V neposrednem prenosu si boste lahko tekmo ogledali tudi na Šport TV 2. 

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več