KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[2085]
182918

Preiskava ATP zoper Zvereva ni obrodila sadov: Nismo našli dovolj dokazov glede obtožb o družinskem nasilju

Avtor: Rene Vidmar
31. 1. 2023, 16.48

Nekdanji drugi najboljši teniški igralec sveta Alexander Zverev ne bo prejel nobene disciplinske sankcije združenja ATP. Neodvisna preiskava ATP ni našla zadostnih dokazov za utemeljitev obtožb o družinskem nasilju, pri čemer naj bi Nemec fizično napadel svoje nekdanje dekle.

Kot so danes objavili pri združenju ATP, je zanje zdaj preiskava, ki so jo po obtožbah nekdanjega dekleta začeli oktobra 2021, končana.

Nekdanje dekle nemškega zvezdnika, Rusinja Olga Šaripova je na družbenih omrežjih ter v kasnejših intervjujih leta 2020 izpostavila fizično nasilje, ki ga je po lastnih besedah trpela v času zveze s 24-letnikom vse do konca leta 2019. Pri tem naj bi jo Zverev večkrat udaril, jo dušil z blazino ter jo zapiral v hotelske sobe, nazadnje na mastersu v Šanghaju 2019.

Zverev je obtožbe ves čas zanikal in podprl preiskavo ATP, zdaj pa je temu pritrdilo tudi združenje ATP, saj je preiskava našla zgolj “nezadostne dokaze” o nasilju.

Kot so danes še zapisali pri moškem teniškem združenju, velika neodvisna preiskava Aleksandra Zvereva ni našla dovolj dokazov za utemeljitev objavljenih obtožb o zlorabah. “Posledično združenje ATP za zdaj ne bo sprejelo nobenih disciplinskih ukrepov.

Če bi na plan prišli novi dokazi ali če kateri koli sodni postopek razkrije kršitve pravil ATP, bodo pri združenju vnovič ukrepali.

Vir: STA
Foto: sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Jeseničani gladko v finale alpske lige...Več

2

Murić po zadnji tekmi v EuroCupu: ”Težko rečem, kaj vse je bilo narobe, postalo je že smešno!” (VIDEO)...Več

3

Obetavni hrvaški organizator Cedevite Olimpije o vzornikih: “Odkar spremljam NBA je to Luka Dončić, tak košarkar se rodi enkrat na milijon let! (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Nekdanji dragulj Bayerna se spominja Der Klassikerja: ”Ljudje so samo zaradi te tekme kupovali sezonske vstopnice”...Več

2

VIDEO: Slovenija po preobratu v drugem polčasu do zmage na uvodu kvalifikacij!...Več

3

Roka tako, roka drugače, kaj je prav in kaj ni?...Več