pismo ikona
šport TV 1 logo
01:00
Sassuolo - Napoli Serie A
šport TV 2 logo
01:15
Marseille - Angers Ligue 1
šport TV 3 logo
01:00
Amiens - Marseille Ligue 1

Predsednik španske zveze sporoča državi: Dajte pol milijarde za nogomet!

Avtor: Blaž Magdič
28. 3. 2020, 13.07

Eksponentno širjenje nevarnega koronavirusa je v zadnjih tednih ohromilo in nevarno ogrozilo vsakdanje življenje pri naših zahodnih sosedih, še posebej trpijo mnogi ljudje v pokrajini Lombardiji. Vse bolj grozljive informacije pa prihajajo tudi iz Španije, kjer rast obolelih in umrlih raste iz ure v uro. Na Pirenejskem polotoku je kakopak obstal tudi svet športa, akterji pa že razmišljajo o posledicah.

Nič novega ni, da je v Španiji gonilna športna sila nogomet, ki generira ogromne prihodke in dobičke, hkrati pa “požre” tudi astronomska denarna sredstva. Prekinitev La Lige bo klube prisilila v zategovanje pasov, bolj ali manj je že jasno, da se bodo Messiju in ostalim zvezdnikom znižale tudi plače. Kako pa bo prekinitev, ki se lahko prevesi tudi v predčasen zaključek, preživela španska nogometna zveza?

“Ta hip so prekinjena vsa tekmovanja pod našim okriljem, stanje je tako resno, da niti približno še ne razmišljamo o datumu, ko bi se lahko vse skupaj nadaljevalo. Mnogi klubi so svojo infrastrukturo ponudili v uporabo lokalnim oblastem, zdi se mi, da je to najlepša gesta povezovanja,” je za Diario AS dejal prvi mož zveze Luis Rubiales.

Dvainštiridesetletnik pa je v nadaljevanju intervjuja nepričakovano izzval tudi oblasti. “Po koncu epidemije bomo vsi v hudih izgubah, nogomet je velika sila naše države, ki nudi tudi mnoge zaposlitve. Skupaj z La Ligo že iščemo predloge in rešitve za prihodnost, pravilno bi bilo, da bi nam v pomoč priskočila država, recimo z injekcijo v višini 500 milijonov evrov za vse nivoje španskega nogometa.”

Mnogi so se ob tej izjavi zgrozili, češ, da je pol milijarde evrov sramotno visoka številka za vložek v športno panogo, ko pa so na udaru tudi mnoga druga področja, vključno z zdravstvom. Se strinjate?

 

Foto: Guliver/Getty Images

 

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več