single
[2]
166250

Predsednik Napolija: Smo idioti, ki Afričanom plačujemo, da igrajo za druge

Avtor: Klemen Verlič
4. 8. 2022, 14.29

Aurelio de Laurentiis, predsednik italijanskega prvoligaša Napolija, je dejal, da bo klub odslej kupoval afriške in južnoameriške nogometaše le, če se bodo ti strinjali, da ne bodo igrali na prvenstvih za svoje reprezentance, poročajo tuje agencije.

“Ne bodo šli na afriško ali južnoameriško prvenstvo,” je dejal de Laurentiis v intervjuju za Wall Street Italia. “Nehajte mi govoriti o afriških igralcih. Želim jim vse dobro, ampak ali v pogodbi podpišejo, da ne bodo igrali na prvenstvu, ali pa …” je še dodal predsednik.

Napoli ima v ekipi sicer kar nekaj afriških reprezentantov. V zadnji sezoni so januarja in februarja ostali brez Senegalca Kalidouja Koulibalyja in Kamerunca Franka Zambo-Anguissaja, ki sta odšla na afriško prvenstvo.

“Med tem prvenstvom in kvalifikacijam za SP v Južni Ameriki igralci niso nikoli na voljo. Mi pa smo idioti, ki plačujemo njihove plače, da lahko igrajo za druge,” pravi de Laurentiis.

Afriško prvenstvo poteka na dve leti januarja in februarja oziroma med evropsko klubsko sezono. Južnoameriško prvenstvo se sicer igra med poletjem, ko ni sezone, a so kvalifikacijske tekme za SP odigrane med klubsko sezono.

Koulibaly, ki je v aktualnem prestopnem roku iz Napolija prestopil k angleškemu prvoligašu Chelseaju, se je odzval na komentarje svojega bivšega predsednika. “Od njega je odvisno, če je želel to povedati. Za mene je najpomembnejše, da spoštujem vse,” je dejal 31-letni branilec.

“Ko sem igral za njih, sem igral tudi za Senegal na afriškem prvenstvu, kjer smo zmagali. Res je, da je bil to težak trenutek za njih, ampak odšel sem na prvenstvo in zmagali smo ter sem danes za to zelo vesel,” dodaja.

“O afriških reprezentancah ne moreš govoriti tako. Moraš imeti spoštovanje, kot ga imaš za druge reprezentance. Kot kapetan Senegala mislim, da to ni pravi način, kako govoriti o afriških ekipah,” dodaja Koulibaly, ki meni, da niso vsi v klubu istega mnenja kot predsednik.

Za zdaj morajo klubi svojim nogometašem med uradnimi reprezentančnimi premori dovoliti igranje za reprezentanco. De Laurentiis je v torek to kontroverzno zahtevo predstavil celotni italijanski serie A, tako da bi vsak Afričan, ki bi prestopil v italijanski klub, moral preskočiti prvenstvo.

Naslednje afriško prvenstvo bo januarja 2024 v Slonokoščeni Obali.

Foto: Franco Romano via Guliver
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Golemac: Kljub odhodu Blažiča ne bi smelo biti težav (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Iloski se ne ustavlja, njegova strelska statistika že pri številki 19!...Več

3

Velikonja poskrbel, da bodo pri Olimpiji spet jedli krofe (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser je novi svetovni prvak! (VIDEO)...Več

2

Jan Pancar: Motokros je na Finskem veliko bolj razvit, kot misli večina...Več

3

Srebrnič ima protistrup za Olimpijo, sliši na ime sodnikov podaljšek...Več