single
[2]
94771

Predsednik Lilla: Milan želijo lastniki le prodati

Avtor: Klemen Verlič
13. 1. 2020, 13.14

Gerard Lopez, predsednik Lilla, ki finančno sodeluje z lastniškim skladom AC Milana Elliott Managementom, trdi, da je načrt ameriškega sklada spodbujati rast francoskega kluba, Milan pa le prodati in si na njegov račun ustvariti dobiček.

Elliott Management ima Milan v lasti, ker jim prejšnji lastnik kluba Yonghong Li ni odplačal posojila v višini 300 milijonov evrov, ko je Kitajec klub prevzel iz rok Silvia Berlusconija.

Ameriški sklad je finančno investiral tudi v francoski nogomet, natančneje v Lille, ki mu je v letu 2018 namenil podobno posojilo v višini 140 milijonov evrov. Kot kaže pa se vpletenost s strani Elliott Managementa pri obeh klubih še kako razlikuje.

Američani so Milan kupili samo zato, da bi ga lahko čez nekaj časa naprej prodali za višjo vsoto,” je predsednik Lilla povedal časniku Financial Times. “Nam denarnih sredstev niso namenili z namenom prodaje ali prevzema, ampak so nam pomagali pri investiranju v igralce, ustvarjanju veljave in napredka kluba ter izboljšanju našega kadra,” je še povedal Lopez.

Gerard Lopez bo posojilo moral odplačati do avgusta 2021, a zagotavlja, da mu bo za razliko od prejšnjega lastnika Milana to uspelo in zato ni možnosti, da bi Lille prav tako padel pod lastništvo Elliott Managementa.

V zadnjih tednih so vse glasnejše govorice, da trenutni lastniki Milana klub želijo prodati čim prej, med najbolj verjetnimi kupci pa se omenja francoskega milijarderja Bernarda Arnaulta. Trenutna situacija za Rossonere vsekakor ni rožnata. Veliko vprašanj se poraja tudi glede njihovih letošnji predstav na igrišču, saj po polovici prvenstva zasedajo skromno deseto mesto.

Novo priložnost za dvig na lestvici pa bodo imeli nogometaši Milana v nedeljo, ko se bodo na San Siru udarili z Udinesejem. Prenos tekme bo ob 12. 25 na Š1!

Foto: Guliver/Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Med množico Francozov po derbiju Ligue 1 pretep dveh italijanskih reprezentantov (VIDEO)...Več

2

Po enajstih letih črno-modra navijaška norija na ulicah Milana (VIDEO)...Več

3

Junak Interjevih navijačev pred Meazzo dobil čudovit grafit (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Marotta provocira Juventine: Komaj čakam, da pridem v Torino kot prvak...Več

2

Tim Gajser: Najtežje pričakujem ponovno druženje z navijači...Več

3

Andrea, kaj ti je bilo tega treba?...Več