single
[2]
92088

Predsednik Fife Infantino bo postal član Moka

Avtor: Marko Premrl
5. 12. 2019, 19.37

Predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fife) Gianni Infantino bo postal član Mednarodnega olimpijskega komiteja (Moka). To se bo zgodilo januarja na seji Moka v Lozani, je na novinarski konferenci sporočil prvi mož olimpijskega gibanja Thomas Bach. Po aferi prejšnjega predsednika Fife Josepha Blatterja nogomet nima predstavnika v Moku.

Bach je v Lozani še povedal, da bosta člana Moka obenem postala tudi Yasuhiro Yamashita, predsednik Japonskega olimpijskega komiteja, in David Haggerty, predsednik Mednarodne teniške zveze.

Omenjeno trojico je v članstvo predlagal izvršni odbor (IO) Moka, potrditi pa jih morajo še člani 135. zasedanja Moka 19. januarja prihodnje leto v Lozani, kjer bodo tedaj potekale tudi zimske olimpijske igre mladih.

Mok je začel tudi razpravo, da bi južnokorejski Pyeongchang gostil mladinske olimpijske igre 2024. Bach je pri tem izpostavil, da bi lahko pri izvedbi poleg gostiteljice Južne Koreje sodelovala tudi Severna Koreja, “če bodo to dopuščale okoliščine”.

Organizatorji olimpijskih iger v Tokiu prihodnje leto pa so sporočili, da bodo na zgodnejše ure premaknili tekmovanja v triatlonu in konjeniškem krosu, ki bodo uro pred doslej načrtovanimi. V Saporo so po navodilih Moka pred tem že prestavili maraton in tekme v hitri hoji.

 

Foto: Guliver/Getty Images
VIR:STA

Zadnje video vsebine

1

Med množico Francozov po derbiju Ligue 1 pretep dveh italijanskih reprezentantov (VIDEO)...Več

2

Po enajstih letih črno-modra navijaška norija na ulicah Milana (VIDEO)...Več

3

Junak Interjevih navijačev pred Meazzo dobil čudovit grafit (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Marotta provocira Juventine: Komaj čakam, da pridem v Torino kot prvak...Več

2

Tim Gajser: Najtežje pričakujem ponovno druženje z navijači...Več

3

Andrea, kaj ti je bilo tega treba?...Več