KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[1176]
182903

Predsednik AMZS-ja po odpovedi dirke: “Gradili bomo nacionalni avto-moto center” (VIDEO)

Avtor: Rene Vidmar
31. 1. 2023, 15.33

Slovenska športna javnost je imela velika pričakovanja od torkove novinarske konference AMZS-ja. Ljubitelji motokrosa so namreč potihem upali, da bo slovenski šampion Tim Gajser morda že letos naslov branil tudi na domačem terenu. Toda kot so pojasnili, dirke svetovnega prvenstva razreda MXGP letos v Sloveniji še ne bo.

Uresničitev želja številnih slovenskih športnih navdušencev bo tako morala še nekaj časa počakati. Kot so pojasnili na AMZS-ju, se je projekt izvedbe dirke na mariborskem letališču ustavil.

Ključna točka, na kateri se je zataknilo, je bila potrebna širitev začasnega dirkališča zaradi zahtev podjetja Infront. Kot so dejali pri AMZS, so ugotovili, da bi za potrebe dirke na ravni SP presegli gabarite letališča oziroma letališkega zemljišča in posegli na sosednje kmetijsko zemljišče, za takšen poseg pa niso dobili soglasja Sklada kmetijskih zemljišč.

Kljub temu zveze to ni ustavilo v prizadevanjih, da bi najboljše motokrosiste sveta iz prve vrste lahko gledali tudi v Sloveniji. Na AMZS-ju so tako sklenili, da bodo poiskali trajnejšo rešitev. Namesto začasnega dirkališča, ki za postavitev in podrtje zahteva veliko sredstev, daljših učinkov pa nima, so se določili za načrt B, iskanje primernega zemljišča v Sloveniji, na katerem bi postavili lastno središče za dirke. Ne le za motokros, tudi za druge terenske discipline, kot so trial, cross country in enduro.

Še več o samih razlogih za odpoved in nadaljnjih korakih pa v pogovoru z direktorjem AMZS-ja Andrejem Brglezem.

VIDEO: Predsednik AMZS-ja z o razlogih za odpoved dirke MXGP in načrtih za izgradnjo nacionalnega avto-moto centra

Video is not available for your country.

Foto/Video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Jeseničani gladko v finale alpske lige...Več

2

Murić po zadnji tekmi v EuroCupu: ”Težko rečem, kaj vse je bilo narobe, postalo je že smešno!” (VIDEO)...Več

3

Obetavni hrvaški organizator Cedevite Olimpije o vzornikih: “Odkar spremljam NBA je to Luka Dončić, tak košarkar se rodi enkrat na milijon let! (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Nekdanji dragulj Bayerna se spominja Der Klassikerja: ”Ljudje so samo zaradi te tekme kupovali sezonske vstopnice”...Več

2

VIDEO: Slovenija po preobratu v drugem polčasu do zmage na uvodu kvalifikacij!...Več

3

Roka tako, roka drugače, kaj je prav in kaj ni?...Več