single
[2]
136438

Pred derbijem na ŠTV: Mulahusejnović je novi Džeko (video)

Avtor: Luka Cotič
11. 9. 2021, 08.19

V okviru osmega kroga Prve lige Telemach se bosta v sobotnem večernem terminu v Murski Soboti pomerila branilki slovenskih lovorik iz pretekle sezone. Državna prvakinja Mura bo gostila pokalno zmagovalko Olimpijo, pri kateri v uvodnih mesecih sezone nase opozarja Almedin Ziljkić. Obiskali smo ga na treningu.

Kako je prišlo do prestopa iz banjaluškega Borca v ljubljansko Olimpijo?

Odvilo se je hitro in uspešno zame in upam, da tudi za klub. Veseli me, da je prestop uspel, saj sem si iskreno želel priti v Olimpijo. Ni floskula, da sem imel druge ponudbe. Resnično so bile druge uradne ponudbe, Borac jih je dejansko prejel, a želel sem v Olimpijo. Želel sem si, da bi bil Savo Milošević moj trener, zato me veseli, da je prišlo do prestopa.

Kako se počutite v Ljubljani, vam je mesto in življenje v njem všeč?

Vsi vedo, da je Ljubljana lepo mesto. O Ljubljani in Sloveniji res ni potrebno izgubljati besed. V vseh življenjskih pogledih smo z družino tukaj srečni. Ljubljana je lepo in družinsko mesto, kjer se dobro počutim in verjamem da bo tako tudi v bodoče.

Odlično ste začeli v dresu Olimpije. Kakšne so vaše osebne ambicije v aktualni sezoni?

Vedno sem ambiciozen, morda včasih celo preveč. Ne vem, v kolikšni meri je to dobro, a hvala bogu, da je tako. Najbolj pomembno je, da igramo dobro in da na koncu dosežemo rezultate. Bog ne daj, da si peti ali šesti, saj takrat nikogar ne zanima če si prvi strelec ali podajalec. Pomembno je končati na prvem mestu. V tem primeru je vsak dober, ne glede na število doseženih golov.

Pri Olimpiji borba za naslov nujno zlo. Je pritisk dodatna obremenitev ali motivacija?

Rad imam pritisk. Iskreno si brez pritiska nisem podoben. Navadil sem se vse delati pod pritiskom. Prihajam iz Novega Pazarja, kjer je ne glede na tekmeca na stadionu vedno sedem ali osem tisoč ljudi. Stadion je vedno poln, ljudje živijo za klub in mesto. V vseh klubih, pri katerih sem igral, so bili stadionu polni, naboj in pritisk sta bila velika, tako da sem se navadil. Pri Borcu smo v prejšnji sezoni osvojili naslov, vsaka tekma je bila igrana pod velikim pritiskom in to imam rad.

Katere klube vidite kot glavne konkurente v dirki za prvo mesto?

Morda je prezgodaj govoriti o tem, saj v vsakem krogu nekdo nekoga preseneti. Iskreno všeč mi je igra Kopra, ki igra vrhunski nogomet. Maribor prav tako. Bral sem, da so ga vsi odpisali pred začetkom sezone, a Maribor igra dobro. Tukaj je še nekaj ekip v ozadju, vendar upam, da bomo mi nadaljevali zmagoviti niz.

Bi lahko primerjali Premjier ligo BiH in Prvo ligo Telemach? Kje je največja razlika?

V BiH je velik naboj. Kako naj povem, ena država in trije narodi. Kamorkoli greš je rivalstvo veliko. V Sloveniji je glede tega veliko bolje in bolj umirjeno. Veliko je posvečeno značaju in igriščem, zato menim, da slovenski nogomet napreduje. Kakovost je na približno enaki ravni. V Sloveniji je več mladih igralcev, igra se malo hitrejši nogomet, vsi so željni dokazovanja, da bi se prodali. V BiH so igralci malo bolj izkušeni. To je morda največja razlika.

Verjetno si v prihodnosti želite v kakšno močnejšo ligo. Katera vam je najbolj všeč?

Hm, kam bi šel po Olimpiji? Na Kitajsko, zaradi denarja (smeh). Iskreno ne vem, nisem razmišljal o tem, saj sem šele prišel v Olimpijo. Na vsakem treningu in tekmi želim biti boljši. Rad bi pustil lep vtis v klubu in mestu, da bi se me ljudje spominjali po dobrem in da kasneje ne bi zapiral vrat na grd način. Če vprašate mene, bi lahko ostal tudi dalj časa, kolikor dolgo me bo klub pač želel. Olimpija je urejen klub na vrhunski ravni, zato na bi imel nič proti daljšemu bivanju v Ljubljani.

V osmem krogu Prve lige Telemach gostujete pri evropski Muri. Kaj pričakujete v Fazaneriji?

V derbiju nikoli ne smeš nikogar odpisati ali favorizirati. Menim, da bo pravi nogometni spektakel. Mura se počasi dviga po napornem začetku z Evropo in prvenstvom, kar je bilo zelo zahtevno. Vseeno verjamem, da bomo mi po koncu tekme srečnejši.

Nardin Mulahusejnović je zadnja okrepitev Mure. Ga morda osebno poznate?

Osebno se ne poznava, a sem veliko spremljal njegove igre. Res je sijajen igralec. V BiH ga zelo spoštujejo in mu pravijo novi Edin Džeko. Upam, da bo Mura zanj naslednja stopnica, da bo pokazal vse svoje nogometno znanje ter da bo iz Mure morda z božjo pomočjo odšel v čim močnejšo ligo in čim večji klub. Mislim, da si to zasluži. Mlad je še, a je nogometu že veliko dal.

Studijski program pred derbijem med Muro in Olimpijo se bo v soboto na Š1 pričel ob 19:45. Vabljeni v družbo prvakov!

Foto: Sportida.com
Video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Allegri besnel po tekmi: ”In oni bi radi igrali za Juventus!” (VIDEO)...Več

2

Lotrič: Evropa nam bo prinesla veliko novih izkušenj (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Bo Olimpija eno izmed presenečenj letošnje ICEHL?...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Olimpija v ICEHL...Več

2

Pred derbijem na ŠTV: Mulahusejnović je novi Džeko (video)...Več

3

Puškaša naj dobi … kuža!...Več