single
[1176]
225860

Prado po vnovičnem vodstvu: ”Pred zadnjo dirko nisem bil zaskrbljen”

Avtor: Lamin Diallo
15. 5. 2024, 13.59

Jorge Prado je na VN Galicije svoje konkurente ponovno opomnil, zakaj je v letošnji sezoni eden glavnih kandidatov za končno slavje. Na progi, ki nosi njegovo ime, je zmagal v obeh vožnjah, za nameček pa je bil pred tem še najboljši v kvalifikacijah in zasluženo znova prevzel vodstvo v skupnem seštevku.

23-letnik je ob bučni podpori navijačev znova stopil na vrh zmagovalnega odra, po tem ko je po VN Portugalske izgubil vodstvo v skupnem seštevku. Španec je v Lugu dominiral v obeh vožnjah in zamanj smo lahko pričakovali trd boj s kakšnim izmed njegovih konkurentov. V kvalifikacijah je bil drugi slovenski motokrosist Tim Gajser, v prvi vožnji je za Pradom prvi zaostal Febvre. V drugi vožnji se mu je najbolj približal Herlings, ki je bil drugi tudi v končni razvrstitvi VN Galicije. Gajser je zmagovalne stopničke zgrešil le za eno mesto, drugi slovenski motokrosist v razredu MXGP Jan Pancar pa je dirko končal na 14. mestu.

”Po preizkušnji na Portugalskem so moji konkurentje morda hitro pozabili, dam se letos dobil že 4 dirke. Kljub temu, da sem za en konec tedna izgubil vodstvo, nisem bil zaskrbljen. Kljub dejstvu, da sem v začetku sezone dominiral, je moja prednost pred ostalimi pred VN Portugalske znašala le 14 točk. Ljudje so mi pred dirko v Španiji dejali, da bom na svojem teritoriju zagotovo znova osvojil rdečo številko. Na dirkališču v Lugu, blizu katerega sem tudi odraščal, sem izkoristil napake Gajserja in lepo je biti znova prvi. Sedaj je pomembno, da poskušam prvo mesto v skupnem seštevku ohraniti do konca sezone, ” je po slavju na domačem dirkališču samozavestno dejal aktualni svetovni prvak Jorge Prado.

Svetovno prvenstvo v motokrosu se nadaljuje že v nedeljo, ko bo na sporedu VN Francije.

Foto: Guliver Image

Zadnje video vsebine

1

Herlings kritičen do komisarjev: V takšnih razmerah je rumeno zastavico skoraj nemogoče videti (VIDEO)...Več

2

Matej R. Mavrič: “V Sloveniji imamo talentirane igralce in trenerje, dajmo jim priložnost” (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Leverkusen je najlepša nogometna zgodba letošnje sezone (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Na Lookmana bomo poslej gledali drugače...Več

2

“Včasih je težko ves čas oživljati ogenj” (VIDEO)...Več

3

Kultni klub se vrača med elito: Tja ga je popeljal “ameriški Julian Nagelsmann” (VIDEO)...Več