šport TV 1 logo
21:30 V ŽIVO
Napoli - Milan Serie A
šport TV 2 logo
23:15
28. oddaja World of Free Sports
šport TV 3 logo
23:30
Dominika Čonč V družbi prvakov

Požari trenutno (še) ne ogrožajo grand slama

Avtor: Kenny Jan
7. 1. 2020, 09.49

Požari, ki divjajo v Avstraliji, zaenkrat ne ogrožajo uvodnega teniškega turnirja za grand slam v sezoni, ki se bo 20. januarja začel v Melbournu. Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, so novico organizatorji turnirja tudi potrdili. Ti dodajajo, da bodo storili vse, da zdravje športnikov ne bo ogroženo.

Predsednik združenja igralcev ATP Novak Đoković je organizatorje opozoril, naj razmislijo o kasnejšem začetku turnirja, če se razmere v Avstraliji ne bodo spremenile. Toda prvi mož Tennisa Australia Craig Tiley meni, da zaenkrat ni potrebe za takšne ukrepe, “seveda pa je na prvem mestu zdravje igralcev, delavcev na turnirju in gledalcev”.

“Veliko je ugibanj o tem, ali bo dim, ki nastaja v požarih, vplival na turnir. A po podatkih, ki jih imamo ta čas, je vremenska napoved ugodna in zato ne pričakujemo sprememb. Sprejeli smo tudi dodatne ukrepe, da bomo turnir lahko izpeljali po načrtu,” pravi Tiley in dodaja, da ljudje v Melbournu zaradi požarov doslej niso bili nikoli ogroženi.

Organizatorji turnirja podrobno spremljajo in analizirajo razmere. Po pomoč so se zato že zatekli k meteorologom in strokovnjakom za onesnaženost zraka. “V vsakem trenutku bomo imeli dostop do podatkov o onesnaženosti v Melbourne parku in okolici. Tesno sodelujemo tudi z zdravstvenim osebjem in drugimi lokalnimi strokovnjaki,” zagotavlja Tiley.

Teniške organizacije in igralci so se aktivno vključili tudi v pomoč zbiranja sredstev za tiste, ki jih je požar prizadel. Med pobudniki je bil Nick Kyrgios, ki so se mu pridružili številni drugi igralci, športniki in tudi organizatorji tekmovanj.

Tik pred odprtim prvenstvom Avstralije je napovedan tudi ekshibicijski turnir svetovnih zvezdnikov, katerega izkupiček bo namenjen žrtvam požarov. Tam je nastop med drugimi že potrdil prvi igralec sveta Španec Rafael Nadal.

“Skušali bomo zbrati denar za žrtve teh groznih požarov. Pripravljen sem pomagati na vse načine, če je to le možno. Prepričan sem, da nam skupaj z ostalimi igralci lahko uspe zbrati kar precej sredstev,” pravi Španec.

Foto: Guliver/Getty Images
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Ibra s “kung fu” udarcem skoraj odnesel glavo Ronaldu...Več

2

Albanec obstal sredi vrat in šokiral strelca enajstmetrovke (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Ronaldo priznal, da občuduje Brozovića...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Arašidi, beg, žoga in solze sreče: nenavadna odisejada Muse Juware...Več

2

Icardi poslal sporočilo Interju: Odšel sem v PSG, da bi osvajal lovorike...Več

3

Kumbulla: Branilec Hellasa, za katerega se tepejo italijanski velikani (video)...Več