single
[2]
124006

Potopljen superliga imela idejo o krajših tekmah, dodelanem VAR-u in ozvočenih sodnikih

Avtor: Marko Premrl
21. 4. 2021, 07.37

V zadnjih dneh je javnost pošteno pretresla ideja o novi nogometni superligi, projekt pa je propadel v nekaj urah. Ustanovitelji so sicer imeli kar nekaj predlogov za izboljšanje, ki pa bodo zaenkrat ostali neuresničeni.

“Analiza pravi, da mladim niso všeč tako dolge tekme, morda bi lahko razmišljali o skrajšanem igralnem času,” je v pogovoru za španski program El Chiringuito povedal Florentino Perez, še preden je v poznih včerajšnjih urah dobil obvestilo, da se iz projekta umikajo angleški kubi, kar pa je dokončno zaustavilo zastavljen projekt.

Perez je skupaj s somišljeniki načrtoval še nekaj dodelav. Sistem VAR bi bil bolj transparenten, ob tem pa se je pojavil tudi predlog, da bi sodnike ozvočili in jim tako dali možnost, da bi gledalcem v živo obrazložili, zakaj so sprejeli določeno odločitev.

Kljub bistveno večjim finančnim prihodkom bi liga imela salary cap, moštva bi lahko za plače potrošila do 55 odstotkov prihodkov.

V uradnem obvestilu je superliga po včerajšnjem pretresu sporočila, da se začasno umika, da pa ne bo obupala nad projektom, saj meni, da so spremembe nujne, če želimo, da nogomet znova pridobi na zanimanju.

 

Foto: Sportida.com

 

Zadnje video vsebine

1

Gajser ekskluzivno za Šport TV: ”Občutek, ko imaš svojo progo, je fenomenalen” (VIDEO)...Več

2

Med množico Francozov po derbiju Ligue 1 pretep dveh italijanskih reprezentantov (VIDEO)...Več

3

Po enajstih letih črno-modra navijaška norija na ulicah Milana (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

“Inter do naslova? Seveda, če pa so pripeljali mene”...Več

2

Andrea, kaj ti je bilo tega treba?...Več

3

Marotta provocira Juventine: Komaj čakam, da pridem v Torino kot prvak...Več