šport TV 1 logo
18:25 V ŽIVO
Napoli - Parma Serie A
šport TV 2 logo
20:00
3. oddaja Ultimate Rush
šport TV 3 logo
19:55 V ŽIVO
Angers - Monaco Ligue 1

Poslovnež Nardini kandidat za Olimpijo

Avtor: Gregor Kovačič
18. 6. 2019, 11.43

Državni nogometni podprvak bo v novo ligaško sezono 2019/20 zakorakal najverjetneje z novim lastnikom in novim predsednikom. Kot v današnji izdaji poroča športni dnevnik Ekipa SN, je Olimpija pred prodajo italijanskemu poslovnežu Gabrieleju Nardinu. Predsedniku ljubljanskega kluba Milanu Mandariću se obeta najmanj šest milijonov evrov.

To naj bi bil znesek, za katerega bi Mandarić lahko prodal Olimpijo Nardinu, ki je bil v slovenski nogomet že vključen pri primorskem nižjeligašu Jadranu iz Dekanov.

“Obe strani sta bolj kot ne dogovorjeni. Zdaj se čaka le na trenutek, kdaj bo Nardin z bančnim nakazilom aktiviral dogovorjeno in sprožil še zaključno dejanje prevzema,” navaja časnik informacije o prodaji letošnjega slovenskega pokalnega prvaka.

Kot je izvedela Ekipa, ima Nardin do 10. julija čas za plačilo prvega od dveh obrokov v višini treh milijonov evrov. Preostalo polovico pa bi v tem primeru moral poravnati do konca avgusta.

Osemdesetletni Mandarić bi bil v primeru uspešno sklenjenega posla stoodstotno upravičen do vsega zaslužka od prodaje nogometašev, v zimskem prestopnem roku 2020 pa bi nato od vsake prodaje prejel po 50 odstotkov, neuradne informacije navaja športni dnevnik.

Del dogovora je tudi povezan s slovenskim reprezentančnim vratarjem Janom Oblakom. Če bo Oblak zapustil Atletico Madrid in Španijo, bo nekaj denarja iz naslova nadomestila za vzgojo nogometašev dobila tudi Olimpija, še nadaljuje Ekipa SN.

Osemdesetletni srbsko-ameriški poslovnež je pred štirimi leti prevzel Olimpijo od dotedanjega lastnika Izeta Rastoderja. Olimpija je pod Mandarićem osvojila štiri lovorike. Dva naslova državnega prvaka v sezonah 2015/16 in 2017/18, ko so zeleno-beli osvojili še slovenski pokal.

Letošnjo ligaško sezono je Olimpija sklenila na drugem mestu za prvakom iz Maribora. V pokalnem tekmovanju pa je dobila derbi z mariborskimi tekmeci za zaporedno drugo pokalno lovoriko.

Mandarić je že od konca sedemdesetih let prejšnjega stoletja povezan z nogometom. Najprej je vlagal v klube v ZDA, nato pa ga je pot vodila v Evropo. Začel je v Belgiji in Franciji, nato je postal lastnik angleških klubov Portsmouth, Leicester City ter Sheffield Wednesday.

Foto: Sportida.com

Vir: STA

Priporočamo še

1

VIDEO: Ronaldo le obstal ob egoistični akciji Dybale...Več

2

Sadio Mané, fenomen s široko razprtimi krili...Več

3

Želeli so še šampanjec, zdaj zmanjkuje celo kruha...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Iličić kot Bolt, vklopil turbo in zabil “coast to coast”...Več

2

VIDEO: Messi čaral na treningu...Več

3

VIDEO: Handanović “zabil” novinarko: “Vidim, da si dobro pripravljena!”...Več