single
[2,3194]
158237

Poslovnež, ki je Koper vrnil na nogometni zemljevid: ”V nogometu ni garancije za uspeh!”

Avtor: Kenny Jan
6. 5. 2022, 08.58

Bivše vodstvo slovenskega prvoligaša Kopra je imelo s klubom gromozanske, roko na srce tudi prevelike, ambicije. Evropsko tekmovanje naj bi bila stalnica, temu ustrezno so tudi spremenili grb, ki bi odseval borbenost, konkretnost in ambicioznost. A sanje so se končale klavrno - zaradi dolgov je klub izpadel v zadnji rang slovenskega nogometa, a se kmalu vrnil na najvišji oder. Zahvaljujoč tudi novemu (staremu) predsedniku.

Ante Guberac se je v klub vrnil približno 3 leta nazaj, ko se je Koper med nižjeligaši prebijal nazaj v prvo ligo. To je kolektivu z obale tudi ekspresno uspelo, Guberac pa ne samo, da je klubu vrnil stari grb in stare barve, v letošnji sezoni bo Koper igral tam, kjer je igral že pred Guberčevim odhodom – v kvalifikacijah za evropska tekmovanja.

To so bili tudi skriti cilji za letošnjo sezono. Skriti zato, ker niso želeli ponoviti lanskih napak, ko so ob vrnitvi med prvoligaše bombastično napovedovali naslov za prvaka, bili zaradi tega morda najzanimivejša ekipa v prvenstvu, sezono pa končali skorajda tragično. Le 15 minut jih je namreč ločilo do vnovičnega izpada iz najvišje ravni slovenskega nogometa.

Letos pa so nogometaši presenetljivo cilje nadgradili. Obala sanja o naslovu prvaka, prvem po sezoni 2009/2010. Sezono pred krstno in zaenkrat edino zvezdico so se ‘kanarčki’ ravno tako borili za obstanek, tako da Guberac upa, da se bo zgodovina ponovila.

VIDEO: Pogovor z Antejem Gubercom, predsednikom Kopra

Video is not available for your country.

Koper bo svoj pohod proti vrhu nadaljeval že v petek, ko bo na otvoritvi 34. kroga 1. SNL na domačem terenu gostil sežanski Tabor. Tekma je na sporedu v petek, ob 20.15, samo na programu Š1!

Video: ŠTV
Foto: ŠTV

Zadnje video vsebine

1

Pancar: ”Če bom pridno delal, sem prepričan, da bo prišel moj čas!” (VIDEO)...Več

2

Darijan Matić – “zlati” kapetan Olimpije in del Murinega sanjskega vzpona...Več

3

Bundesliga: Pregled sezone 2021/22 (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Matić za ŠTV: Obdobje v Olimpiji najlepše v karieri!...Več

2

Puš pred začetkom SP elitne divizije: “Prvak je lahko 8 ekip!”...Več

3

Poslovnež, ki je Koper vrnil na nogometni zemljevid: ”V nogometu ni garancije za uspeh!”...Več