šport TV 1 logo
12:45
Finale: Real Madrid - Valencia, prva tekma Španska liga 2016-17
šport TV 2 logo
12:00
Slavia Praha - Jablonec Češka liga
šport TV 3 logo
12:00
New York Rangers - Toronto NHL

Poškodovani Jernej Slivnik brez nastopa na domačem SP

Avtor: Blaž Magdič
18. 1. 2019, 09.10

V Kranjski Gori je vse nared za sobotno slovesno odprtje svetovnega prvenstva v parasmučanju. Tekmovanje pripravljajo v sodelovanju z italijanskimi partnerji, v Sloveniji bodo na sporedu tehnične panoge. Domači adut, 18-letni Jernej Slivnik je po dodatnih pregledih v jeseniški bolnišnici ostal brez nastopa na SP, saj je poškodba desne rame prehuda.

Najboljši smučarji invalidi bodo letos največje tekmovanje v alpskem smučanju za paraolimpijski igrami imeli tudi v Sloveniji. Kranjska Gora bo med 21. in 24. januarjem eden od dveh gostiteljev SP; bližnje smučišče Na žlebeh (Sella Nevea) v Italiji pa bo od 25. januarja do 1. februarja gostitelj hitrega dela SP s smukom, superveleslalomom in kombinacijo.

Slovesno odprtje bo v soboto, 19. januarja, ob 17.30 v središču Kranjske Gore. Za Kranjskogorce je priprava tako velikega in odmevnega tekmovanja – v uvodnih dneh bo med gosti tudi predsednik krovne mednarodne zveze za šport invalidov, paraolimpijskega komiteja (IPC) Andrew Parsons – zahteven logističen zalogaj, a so prepričani, da bodo izkušnje z različnimi svetovnimi pokali pomagale do brezhibne izvedbe.

Edini slovenski adut Slivnik, lani že udeleženec paraolimpijskih iger v Pyeongchangu, se je nekaj dni pred začetkom SP poškodoval. Po padcu na treningu zaradi bolečin v rami ni mogel trenirati, a je upal, da bo do začetka domačega tekmovanja vendarle nared. Dodatni pregledi v jeseniški bolnišnici pa so pokazali, da je poškodba prehuda, da bi mu zdravniki dovolili nastop, so danes sporočili iz slovenskega paraolimpijskega komiteja.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več