šport TV 1 logo
20:25 V ŽIVO
Atalanta - Milan Serie A
šport TV 2 logo
21:25 V ŽIVO
Polfinale: Real Madrid - Joventut Španski kraljevi pokal
šport TV 3 logo
21:15 DANES
Paralelni sprint, Krvavec Svetovni pokal

Poškodovani Jernej Slivnik brez nastopa na domačem SP

Avtor: Blaž Magdič

V Kranjski Gori je vse nared za sobotno slovesno odprtje svetovnega prvenstva v parasmučanju. Tekmovanje pripravljajo v sodelovanju z italijanskimi partnerji, v Sloveniji bodo na sporedu tehnične panoge. Domači adut, 18-letni Jernej Slivnik je po dodatnih pregledih v jeseniški bolnišnici ostal brez nastopa na SP, saj je poškodba desne rame prehuda.

Najboljši smučarji invalidi bodo letos največje tekmovanje v alpskem smučanju za paraolimpijski igrami imeli tudi v Sloveniji. Kranjska Gora bo med 21. in 24. januarjem eden od dveh gostiteljev SP; bližnje smučišče Na žlebeh (Sella Nevea) v Italiji pa bo od 25. januarja do 1. februarja gostitelj hitrega dela SP s smukom, superveleslalomom in kombinacijo.

Slovesno odprtje bo v soboto, 19. januarja, ob 17.30 v središču Kranjske Gore. Za Kranjskogorce je priprava tako velikega in odmevnega tekmovanja – v uvodnih dneh bo med gosti tudi predsednik krovne mednarodne zveze za šport invalidov, paraolimpijskega komiteja (IPC) Andrew Parsons – zahteven logističen zalogaj, a so prepričani, da bodo izkušnje z različnimi svetovnimi pokali pomagale do brezhibne izvedbe.

Edini slovenski adut Slivnik, lani že udeleženec paraolimpijskih iger v Pyeongchangu, se je nekaj dni pred začetkom SP poškodoval. Po padcu na treningu zaradi bolečin v rami ni mogel trenirati, a je upal, da bo do začetka domačega tekmovanja vendarle nared. Dodatni pregledi v jeseniški bolnišnici pa so pokazali, da je poškodba prehuda, da bi mu zdravniki dovolili nastop, so danes sporočili iz slovenskega paraolimpijskega komiteja.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Priporočamo še

1

BLOG: Poker, ki te lahko drago stane...Več

2

BLOG: Evropski pokali kmalu brez pravila zadetka v gosteh?...Več

3

Kako je Vinícius Júnior zavzel svoje mesto na belem dvoru?...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Kopitar o Dončiću: Ne obnaša se kot devetnajstletnik...Več

2

POTEZA LETA: Vratarka ubranila, čeprav žoge sploh ni videla (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Huda poškodba Birse, ki si je zlomil kar dve kosti...Več