single
[2759]
127895
sport_tv_logo_navigation_mini.png

Poškodbam ni konca: Italijani ob še enega vezista

Avtor: Urban Kolman
10. 6. 2021, 13.11

Italijanski vezist Lorenzo Pellegrini bo zaradi poškodbe mišice moral izpustiti evropsko prvnestvo. Njegova zamenjava je Gaetano Castrovilli.

24-letni otrok Rome je preventivno izpustil obe pripravljalni tekmi, a kot kaže to ni pomagalo. Po poročanju Gazzetta dello Sport je med včerajšnjim treningom utrpel novo poškodbo, ki ga bo prisilila izpustiti prvenstvo.

Danes so v zdravniškem osebju reprezentance opravili dodatne preglede in potrdili poškodbo mišice. Gazzetta dodaja, da naj bi italijanska nogometna zveza Uefi že sporočila, da bo Pellegrinija zamenjal vezist Fiorentine Castrovilli.

Castrovilli se bo ekipi pridružil v Rimu in pričel s treningi, medtem ko bodo v italijanski reprezentanci čakali na odgovor Uefe.

S strani zveze so potrdili poročanje Gazzette. V izjavi so zapisali: “Italijanska nogometna zveza je pri Uefi vložila prošnjo glede možnosti zamenjave Lorenza Pellegrinija, ki se je včeraj poškodoval na treningu. Danes zjutraj so ga odpeljali na pregled, a vseeno bo ostal del skupine, ki bo danes zjutraj odpotovala v Rim. V pričakovanju odgovora Uefe se bo skupini v Rimu pridružil Gaetano Castrovilli.”

Pellegrinijeva poškodba je povzročila še dodatne skrbi za stratega “azzurrov” Roberta Mancinija, ki je zaradi poškodbe v preteklem tednu že izgubil Stefana Sensija, poleg tega je pod vprašajem za uvodni dve tekmi tudi zvezdnik PSG-ja Marco Verratti. Italijani bodo s tekmo proti Turčiji otvorili evropsko prvenstvo.

Foto: Guliver/Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Žan Rogelj: Menim, da je nogomet šport št. 1 v Avstriji (VIDEO)...Več

2

NA DANAŠNJI DAN: Krstna tekma Slovenije na velikih tekmovanjih (VIDEO)...Več

3

Kovačić: Hrvaška lahko doseže velike stvari (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser: Ni enostavno postati prvak, še težje pa je naslov ubraniti...Več

2

Ekipa ŠPORT TV pripravljena na EURO 2020...Več

3

Oblak vodi enajsterico zvezd, ki jih ne bo na EP...Več