single
[1175]
218488

Poseg na srcu uspešen, na vrsti so priprave na OI

Avtor: Lamin Diallo
23. 2. 2024, 16.41

Trikratni svetovni prvak v cestnem kolesarstvu Peter Sagan bo danes prestal poseg na srcu, je Slovakov tiskovni predstavnik dejal za francosko tiskovno agencijo AFP in nekatere kolesarske medije. Štiriintridesetletniku so aritmijo odkrili med dirko gorskega kolesarstva minuli konec tedna v pripravah na olimpijske igre v Parizu v tej disciplini.

Saganu so nepravilnosti pri delovanju srca odkrili na dirki gorskega kolesarstva v Valencii, na kateri je njegov srčni utrip znašal tudi več kot 200 udarcev na minuto.

Izjemni Slovak se trenutno nahaja v bolnišnici Lancisi v Anconi, kjer bodo opravili poseg na srcu in odpravili aritmijo. Pred tem so v Italiji po poročanju Gazzette dello Sport opravili številne teste pod vodstvom kardiologa Roberta Corsettija.

Njegov tiskovni predstavnik je v izjavi dejal, da se Sagan počuti dobro in da njegov cilj v 2024 še naprej ostaja uvrstitev v reprezentanco za olimpijske igre v gorskem kolesarstvu.

“Imel je epizodo aritmije med dirko, zato skušamo to nadzorovati. Trenutno opravljajo poseg in preverjajo, kakšen je položaj. Če ne bo nič resnega, kot predvidevamo, mu bodo namestili monitor,” je za GCN dejal njegov tiskovni predstavnik.

Trikratni svetovni prvak v cestnem kolesarstvu (2015, 2016, 2017) bo kmalu nazaj na kolesu. “Na kolo se bo vrnil čez dober teden dni. Nadaljeval bo z že prej zastavljenim programom. Vse je pod nadzorom,” je še v izjavi za AFP dejal njegov tiskovni predstavnik.

Sagan je v karieri dobil kar 121 dirk na poklicni ravni, od tega dve na spomenikih (Flandrija, Pariz-Roubaix) ter 12 na dirki po Franciji, kjer je rekordnih sedemkrat osvojil tudi zeleno majico najboljšega po točkah.

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Šeško dosegel svoj 9. zadetek v Bundesligi in Leipzigu pomagal do nove zmage...Več

2

Jošt Pišek za Šport TV: Lahko smo konkurenčni in proti Olimpiji ustvarimo pozitiven rezultat (VIDEO)...Več

3

Pancar za Šport TV: ”Na zadnjo dirko sem se odpravil brez opravljenega treninga”...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sanjska Slovenija v sanjskih Stožicah: Cristiano in soigralci pokleknili z 2:0!...Več

2

BLOG: Čas je za Elšnika, Karničnika, Iličića, Topalovića… Pridete?...Več

3

Bogatinov in Kosić zadnji žrtvi trenerskih menjav v PLT...Več