single
[2,3194]
216152

Popović pred začetkom spomladanskega dela: “Še vedno smo lahko boljši, vse je na nas”

Avtor: Urban Kolman
1. 2. 2024, 17.45

Po devetih dneh v Umagu in trinajstih dneh v Beleku se zimsko pripravljalno obdobje seli v ciljno ravnino. Za nogometaši Celja je pet pripravljalnih obračunov, generalka pa bo za varovance Damirja Krznarja na sporedu v nedeljo, ko bo na Stadionu Z'dežele gostoval Aluminij. Nato se naslednji konec tedna končno vrača Prva liga Telemach. Jesenski prvaki bodo na prvi tekmi drugega dela državnega prvenstva gostili Muro.

“Če primerjam prvi trening v Umagu in zadnjega v Beleku, je razlika velika. Na Hrvaškem smo bili šele na začetku priprav, zdaj smo na veliko višjem nivoju, predvsem fizično. Imeli pa smo tudi čas, da se preko druženja dodatno spoznamo z novinci, ki nam bodo v nadaljevanju prvenstva pomagali pri cilju. Menim, da nadaljevanje prvenstva pričakujemo dobro pripravljeni,” je ob prihodu z južne turške obale dejal kapetan celjskega moštva Denis Popović.

Izkušeni nogometaš, ki je v jesenskem delu prvenstva zbral 10 nastopov ter dodal tri zadetke in eno asistenco, je mnenja, da so lahko grofi v drugem delu prvenstva še boljši. “Ne glede na razliko v zadetkih ali točkovni prednosti je pred nami drugi del prvenstva, v katerem moramo znova zbirati točke. Vsaka tekma je vredna tri točke in tako se moramo vsakega obračuna tudi lotiti. V nogometu ne obstaja popolnost, si pa lahko vedno še boljši, kot si že bil.”

Celjska zasedba bo v nadaljevanju sezone imela kar 28 nogometašev. Kapetan v tem ne vidi težav: “Povsem razumljivo je, da si vsak nogometaš želi igrati. A pravila nogometa so takšna, da je naenkrat na igrišču lahko deset igralcev v polju ter en vratar. Pomembno je zavedanje, da smo del ekipe, kjer osebni cilji ne smejo biti v ospredju. Igramo za višji, skupni cilj. Tudi zaradi ritma, ki bo spomladi občasno sreda-sobota, bo širina kadra, predvsem kvalitetna širina, še kako pomembna. Zadnjo besedo ima trener, ki vedno pravično izbere najboljšo enajsterico za posamezen obračun.”

“Večkrat sem že poudaril, da je vse na nas. Največji nasprotnik spomladi bomo sami sebi. Če bi šlo karkoli narobe, bomo morali sami poiskati odgovor. Smo najbolj kvalitetna ekipa v ligi, bo pa na vsaki tekmi pomemben naš pristop. Ne delamo si utvar, zagotovo bodo prišle tudi slabše tekme. Takrat bo pomemben naš značaj, da se bomo znali odzvati in se vrniti na pravo pot. Prepričan sem, da nam bo uspelo,” je zaključil.

Foto: Sportida.com
Vir: NK Celje

Zadnje video vsebine

1

Benjamin Markuš: En trenutek lahko prevesi tehtnico (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Prepelič in Tobey Ukrajincem pokazala, kako se izvaja alley oop...Več

3

Sekulić: Fantom sem rekel, da morajo verjeti (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Bundesliga: Borussia še naprej le točko pred Leipzigom, Šeško ob porazu bikov do novega zadetka...Več

2

Je sezona Bayerna zares tako slaba?...Več

3

Sanjski večer Klemna Prepeliča: “Nisem pomemben, ponosen sem na vse fante!” (VIDEO)...Več