single
[3]
218188

Poostren policijski nadzor pred tekmo Slovenija – Izrael

Avtor: Blaž Magdič
20. 2. 2024, 18.47

Policijska uprava Koper je danes na Facebooku sporočila, da bo poostrila nadzor pred, med in po nedeljski košarkarski tekmi med Slovenijo in Izraelom, ki bo v okviru kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 potekala v Kopru. To bo storila "zaradi dokumentiranja morebitnih kršitev javnega reda in miru ter drugih odklonskih dejanj".

Policijska uprava Koper bo “pred, med in po tekmi uporabljala tehnična sredstva za fotografiranje, video ter avdio snemanje, tako v notranjosti kot tudi v okolici dvorane Bonifika,” so zapisali na Facebooku. Dodali so, da so se vsi obiskovalci prireditve in ostali občani dolžni ravnati po navodilih policije in ostalih organov, ki bodo zagotavljali red na prireditvi.

Konec januarja je Solidarnostni odbor za svobodno Palestino pozval Košarkarsko zvezo Slovenije (KZS) k odpovedi tekme zaradi izraelske agresije nad palestinskim prebivalstvom in genocida, ki ga ta država izvaja v Gazi. Izjavo je podprlo več civilno-družbenih gibanj, KZS pa so pozvali, naj se pridruži pozivom tudi po izključitvi Izraela iz vseh mednarodnih športnih tekmovanj.

Iz KZS so se, kot je pisal spletni portal Sportklub, odzvali na poziv in zapisali, da je položaj v Izraelu tragičen ter dodali, da sočustvujejo z žrtvami na obeh straneh. “Dejstvo pa je, da tekme enostransko ne moremo odpovedati. Po naših informacijah tudi vse ostale tekme pod okriljem Mednarodne košarkarske zveze potekajo nemoteno. Tekma se bo odvila,” je za Sportklub 2. februarja potrdil generalni sekretar KZS Aleš Križnar.

Le nekaj dni kasneje je Sportklub poročal, da so zagovorniki odpovedi tekme sledilce na socialnih omrežjih in somišljenike pozvali k nakupu vstopnic za nedeljsko tekmo, že pred tem pa po pisanju omenjenega medija “javno napovedali ‘angažma dela družbe'”.

Tudi na to se je odzvala KZS prek generalnega sekretarja in za Sportklub 13. februarja dejala: “Na tekmo se pripravljamo kot na vse doslej. Seveda z malce večjo pozornostjo. V okviru zakona bomo storili vse, da bo tekma potekala nemoteno. Skupaj z občino in pristojnimi organi bomo poskrbeli za varnost.”

Slovenska košarkarska reprezentanca bo v kvalifikacijah za EP 2025 nastopila v skupini A, ob Izraelu bo v četrtek prav tako v Kopru igrala proti Ukrajini, novembra pa ju čakata še tekmi s Portugalsko. Kvalifikacije bo izbrana vrsta sklenila februarja 2025 z gostujočima tekmama proti Izraelu in Ukrajini.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Bravo poražen na svoji krstni evropski preizkušnji (VIDEO)...Več

2

“Prodal” je Kavčiča, bo zdaj še Jovana? Poplatnik je vlečni voz Brava in prvi adut v Evropi (VIDEO)...Več

3

Sekulić po izpadu odgovarja kritikom: “Vedno je najlažje kritizirati in kriviti trenerja” (VIDEO)...Več

4

(VIDEO) Herlings z opravičilom Gajserju: Žal mi je, da sem ga moral prehiteti na takšen način...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Luka Dončić: “Vsakič mi je v čast igrati za Slovenijo” (VIDEO)...Več

2

Vilfan po visokem porazu Slovenije proti Grčiji: Pričakujem, da bo selektor nepreklicno odstopil (VIDEO)...Več

3

Benjamin Šeško “odprl” srce in nagovoril navijače (FOTO)...Več