šport TV 1 logo
14:55 V ŽIVO
Milan - Fiorentina Serie A
šport TV 2 logo
14:55 V ŽIVO
Bologna - Crotone Serie A
šport TV 3 logo
14:55 V ŽIVO
Monaco - Nimes Ligue 1

Polončič do konca sezona na klopi Olimpije, vrača se Savolainen

Avtor: Klemen Verlič
20. 10. 2020, 14.06

Gregor Polončič, ki je od septembra začasno vodil hokejiste SŽ Olimpija, je novi glavni trener članske ekipe, so na današnji videokonferenci prek zooma sporočili iz tabora ljubljanskega kluba. Njegov pomočnik bo Matic Kralj. K Olimpiji se v svetovalni vlogi vrača tudi sloviti finski strateg Kari Savolainen.

Pri Olimpiji so se 19. septembra po porazu proti Jesenicam razšli s trenerjem Ivom Janom, od takrat je člansko ekipo vodil Polončič, ki je zdaj prevzel vlogo glavnega trenerja.

Savolainen pa bo pri Olimpiji šef stroke in vodja razvoja ljubljanskega hokeja ter tudi glavni svetovalec klubske uprave, je danes potrdil predsednik Olimpije Miha Butara.

“Kari Savolainen bo pri nas zadolžen tako za razvoj članov kot tudi za vse ekipe od mladinske kategorije navzdol,” je dejal Butara.

Glede usode naslednje tekme Olimpije v prvem delu alpske lige; ta teden bi morali Ljubljančani v četrtek igrati še zadnjo tekmo 1. dela alpske lige z Linzem, se bodo pri Olimpiji odločili v naslednjih 48 urah. Znano je, da je bil na nedeljskem testiranju na novi koronavirus pozitiven eden od hokejistov moštva, ki pa je v samoosamitvi.

V soboto pa se bo že začel redni del alpske lige, ko bodo vse ekipe igrale po ligaškem sistemu z vsemi in bodo tudi točke delili za vsako posebej.

Za zdaj bo vse potekalo normalno, poudarjajo v ljubljanskem klubu, in dodajajo, da pa imajo znotraj vodstva alpske lige pripravljenih več različnih scenarijev za morebitne spremembe glede covida-19.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Rupnik znova uprizoril Messija...Več

2

Pozabite “panenko”: To je čudežna 11-metrovka, ki bi šokirala vse vratarje sveta (VIDEO)...Več

3

Bohar in Jurčević z Osijekom zrušila Dinamo in potrdila visoke apetite (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Narobe svet: Če bo Pirlo zmagoval, bo bonuse prejemal tudi Sarri...Več

2

Je Tottenham dokončno stopil na šampionsko pot?...Več

3

Gajser: Ogromno bo še treba osvojiti, a živim svoje sanje...Več