single
[38]
132965

Poljski plavalci prišli v Tokiu in izvedeli, da ne smejo nastopiti

Avtor: Blaž Magdič
20. 7. 2021, 11.41

Zaradi administrativne napake pri določanju ekipe je brez nastopa na olimpijskih igrah v Tokiu ostalo šest poljskih plavalcev, ki so se zaradi tega morali vrniti domov z Japonske, poroča tiskovna agencija Reuters. Za napako se je opravičila Plavalna zveza Poljske (PZP), ki sicer javno ni pojasnila, kje točno se je zalomilo.

Poljska je na igre poslala 23 plavalcev, a je nato nenadoma zaradi odločitve Mednarodne plavalne zveze (Fina) reprezentanco morala zmanjšati na 17 tekmovalcev, poroča Reuters. To je povzročilo precej nejevolje med šesterico, ki je morala odpotovati nazaj na Poljsko: Alicjo Tchorz, Bartoszem Piszczorowiczem, Aleksandro Polansko, Mateuszem Chowaniecem, Dominiko Kossakowsko in Janom Holubom.

Tchorzeva, za katero bi to bile tretje zaporedne olimpijske igre, je na družbenem omrežju Facebook zapisala, da težko razume, kako se je takšna napaka lahko zgodila. “Predstavljajte si, da ste pet let svojega življenja namenili nastopu na najpomembnejšem športnem dogodku … na koncu pa vse skupaj šteje za nič.”

Predsednik PZP Pawel Slominski se je zaradi napake opravičil in tudi izrazil razumevanje zaradi jeze športnikov, ki so se morali vrniti domov. “Takšna napaka se ne bi smela zgoditi. Odziv plavalcev, njihova čustva ob tem so popolnoma razumljivi,” je zapisal.

 

Foto: Guliver/Getty Images
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Livaja uprizoril pravo mojstrovino – vratarja premagal iz mrtvega kota!...Več

2

VIDEO: Popravilo sklopke za ekspresno vrnitev Gajserja na progo...Več

3

Bratski dvoboj na derbiju drugega kola PLT (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Skoraj neverjetno: Luka Dončić na naslovnici igre NBA 2K22!...Več

2

VIDEO: VAR prihaja v Prvo ligo Telemach...Več

3

Pestro poletje na ŠPORT TV...Več