single
[1176]
194800

Poleg Pancarja v Nemčiji tudi Jaka Peklaj in Miha Vrh

Avtor: Urban Kolman
9. 6. 2023, 16.32

Konec tedna se karavana motokrosa seli na progo Talkessel v Teutschenthalu. Na vrsti je VN Nemčije. Jan Pancar po osmih dirkaških preizkušnjah v skupnem seštevku še vedno zaseda deseto mesto. Slovenski dirkač bo poskušal pozabiti na slabši izkupiček, ki ga je dosegel na VN Latvije, ko je končal na 15. mestu. Vodilna deveterica se mu oddaljuje, zato dvaindvajsetletnik v Nemčiji potrebuje dober rezultat.

Jan Pancar

Če bo ponovil lansko formo, potem se mu obeta celo uvrstitev med prvo peterico. V prejšnji sezoni je Pancar zasedel skupno šesto mesto. Na prvi dirki je bil celo peti, medtem ko je drugo zaključil na sedmem mestu. To je njegov najboljši rezultat kariere. VN Nemčije je v takrat pripadla Francozu Thibaultu Benistantu.

V razredu MX2 po osmih dirkah vodi Nizozemec Kay de Wolf, ki ima 367 točk. Dvanajst točk manj ima Italijan Andrea Adamo. Tretji je Benistant s 348 točkami. V igri za končni naslov ostajata tudi peti Belgijec Jago Geerts in šesti Nizozemec Roan Van De Moosdijk.

Kljub odsotnosti Tima Gajserja Pancar ne bo edini Slovenec v Nemčiji. V okviru evropskega prvenstva v razredu EMX 125 bosta Slovenijo zastopala Jaka Peklaj in Miha Vrh. Oba čaka zahtevna naloga, saj se je na kvalifikacije prijavilo 90 voznikov. Le štirideset se jih bo uvrstilo na dirki, od teh jih bo le prvih dvajset osvojilo točke. Letos jih je med slovenskimi vozniki za zdaj osvojil le Peklaj. Ima jih 13 in se po petih dirkah je na 25. mestu.

Foto: TEM JP 253

Zadnje video vsebine

1

Motika cilja visoko: “Pričakujem velik prestop, vidim se v eni izmed najboljših petih lig” (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Nalet, ki odmeva še v dnevih po tekmi! Branilec Olimpije tekmeca pospravil na klop...Več

3

VIDEO: Prestop, ki je zaznamoval bundesligaško poletje...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Koper v Ljudskem vrtu Mariboru zadal tretji zaporedni prvenstveni poraz (VIDEO)...Več

2

Koliko jih bo Šeško moral zabiti, če želi postati najboljši slovenski bundesligaški strelec vseh časov?...Več

3

Studio Šport TV: “Primer Rogaška? Nekdo bo moral prevzeti odgovornost!” (VIDEO)...Več