KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[2085]
189854

Pokal BJK: Slovenke upajo na preobrat

Avtor: Urban Kolman
15. 4. 2023, 08.33

Slovenska ženska teniška reprezentanca potrebuje perfekten dan v Kopru za zmago proti Romuniji v dvoboju pokala Billie Jean King, ki zmagovalca vodi na zaključni turnir najboljših dvanajstih ekip na svetu. Gostje so namreč v petek dobile obe partiji in za zmago potrebujejo le eno točko iz preostalih treh današnjih dvobojev.

Uvodno partijo bosta ob 11. uri na Bonifiki začeli prvorangirani igralki, Tamara Zidanšek in Ana Bogdan, nato sledi tekma med Kajo Juvan in Jaqueline Adino Cristian, v primeru neodločenega izida pa bo o zmagovalcu odločala igra dvojic.

Prvi dan tekmovanja sta tako Kaja Juvan kot Tamara Zidanšek izgubili v treh nizih. Ljubljančanka je zapravila vodstvo s 4:0 v tretjem nizu, Konjičanka pa je v odločilnem nizu vodila s 3:2, nato pa ni več dobila igre.

Čeprav sta bili slovenski igralki po tesnih porazih razumljivo razočarani, še nista vrgli puške v koruzo. Zavedata se, da sta bili obe blizu zmage in da bi bil lahko izkupiček tudi povsem drugačen. Predvsem sta bili obe kljub porazoma zadovoljni s svojo igro.

“Punci sta pokazali odličen tenis, vendar sta bili Romunki v odločilnih trenutkih bolj natančni in zbrani. Tudi kondicija pri dvobojih, ki trajajo več kot dve uri, je zelo pomembna,” je v petek razmišljal kapetan Slovenije Andrej Kraševec in nato hitro misli usmeril v soboto. “Nič še ni odločeno. Sem optimist in verjamem, da lahko obrnemo rezultat. Seveda se moramo čim bolje regenerirati tako psihično in fizično ter verjeti v zmago.”

Zmagovalke bodo napredovale na zaključni turnir svetovnega ekipnega prvenstva, ki ga Mednarodna teniška zveza (ITF) imenuje pokal BJK in ki bo novembra letos, poraženke pa bodo v istem terminu igrale v polfinalu kvalifikacij za omenjeni finalni turnir v letu 2024.

Pokal Billie Jean King na ob 10.55 in 12.55 na Šport TV 1

Vir. STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Urugvaj izkoristil uvodno zaspanost Slovencev, ki so na koncu izvlekli remi...Več

2

VIDEO: Mačkovšek s torpedi potopil ladjo Veszprema...Več

3

VIDEO: Grški vratar z zadetkom končal upe Italije...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Težave za Slovenijo: Oblak izpušča srečanji proti Finski in Danski...Več

2

Sobotno popoldne za večnost...Več

3

Tekme Raket na ŠPORT TV...Več