single
[3194]
161755

Pogovor v studiu: Nekoč smo lahko v slovenskem nogometu kaj napovedali, letos pač ne (VIDEO)

Avtor: Kenny Jan
13. 6. 2022, 17.20

Nova sezona Prve lige Telemach se nezadržno bliža začetku. Prvoligaši so že začeli s poletnimi pripravami, žreb krogov bo na Brdu pri Kranju 20. junija, prva tekma pa je delegirana na 16. julij. Z ozirom na slovenski nogomet smo v nedeljski studio povabili našega strokovnega sodelavca Mateja Rožiča Mavriča, s katerim je voditelj Rok Grilec natančno analiziral letošnje konkurente.

Pavza je bila kratka. Pravzaprav se stara sezona sploh še ni dobro končala, pa so nogometaši čez 14 dni že pričeli priprave na novo. Ali je potemtakem kondicija še zmeraj na vrhuncu? Naš gost se s tem ne strinja, pa čeprav ”večina trenerjev zaukaže treniranje tudi med pavzo,” kot nam razkrije.

Prvi, ki sta ga analizirala, je prvak Maribor. Štajersko prestolnico so zaenkrat oslabili številni odhodi, predvsem v napadalnih vrstah, medtem ko je bilo prihodov izjemno malo. Kako lahko to vpliva na ekipo, ki bo že v začetku julija začela boj za Evropo? ”Pomembno vlogo ob vseh teh odhodih bo igrala kemija v moštvu,” pove nekdanji reprezentant.

Zagotovo se bo Mariboru kolcalo po najboljšem strelcu Ognjenu Mudrinskemu, ki ga mediji zelo povezujejo z odhodom v Celje. Po besedah Rožiča Mavriča lahko ”Celje z veliko mladimi igralci lahko z Mudrinskim ogromno pridobi, vendar v nogometu ni nobenih garancij, saj je potrebno veliko trdega dela.” Celjani so predstavili tudi novega, nam povsem neznanega, trenerja. V luči tega je naš sodelavec dejal, da naši trenerji dobijo premalo priložnosti: ”V Sloveniji imamo mlade in perspektivne trenerje, ki si zaslužijo priložnost.”

Nekaj bolečih odhodov je bilo tudi pri pokalnem prvaku in ligaškem podprvaku Kopru, ki je v prejšnji sezoni deloval tipično slovensko. ”Logika slovenskih klubov je sledeča: pripeljati igralca brez odškodnine, če slednji eksplodira, pa je povsem normalno, da ga boš prodal z velike denarce, ne glede na tvojo neizmerno željo, da ostane,” nam prizna Rožič Mavrič.

Za konec pa sta se udeleženca studia dotaknila tudi Rožičeve Gorice, ki se je zopet ekspresno vrnila med prvoligaše, a glede na stanje obstaja precej dvomov, ali se ji bo tam tudi uspelo obdržati. To je na nek način tudi sinonim slovenskega nogometa v zadnjih nekaj letih. ”V slovenskem prostoru je potreben denar, poleg tega pa je ključna tudi kemija celotne regije,” zaključi Rožič Mavrič.

VIDEO: Pogovor o Prvi ligi Telemach s strokovnim sodelavcem Matejem Rožičem Mavričem

Video is not available for your country.

Video: ŠTV
Foto: ŠTV

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Iz nebes v pekel; najprej branil kot Kahn, nato pa …...Več

2

Velikonja za ŠTV: V Gorici sem vodja ekipe in zadolžen za prenašanje znanja...Več

3

VIDEO: Velika drama na footgolf turnirju na Ptuju, na koncu zmaga Slovencu...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Jan Pokeršnik: “Nova oblika odbojke na mivki je prinesla veliko razburljivosti”...Več

2

30 najvrednejših nogometašev Bundeslige...Več

3

Herlings: ‘’Zdajšnje kvalifikacije so dolgočasne!’’...Več