single
[1175]
161919

Pogačar takoj v ospredju dirke po Sloveniji

Avtor: Marko Premrl
15. 6. 2022, 17.23

Poljak Rafal Majka (UAE Team Emirates) je zmagovalec prve etape dirke po Sloveniji. Ciljno črto v Postojni je prečkal pred Slovencem Domnom Novakom (Bahrain Victorious). Del ubežne skupine treh kolesarjev v ospredju je bil tudi Majkin moštveni kolega in prvi kolesar sveta, Slovenec Tadej Pogačar.

Majka je v ospredje z obema Slovencema prišel v drugi polovici etape od Nove Gorice v dolžini 164,7 km. Ta je bila s tremi kategoriziranimi vzponi na kožo pisana hribolazcem.

Po uspešnem lovu na ubežnike iz ravninske dela etape je na prvem vzponu iz Idrije na Zadlog izkoristil svojo priložnost prav prvi favorit dirke Pogačar. S svežimi nogami po dveh mesecih brez tekmovalnega dirkanja je izvedel uspešen napad.

Pri tem sta mu sledila Majka in Novak, v manjši zasledovalni skupini pa se je dobre pol minute zadaj peljal Matej Mohorič (Bahrain Victorious) skupaj z Američanom Seanom Bennettom (China Glory).

Po spustu s Stmca do Ajdovščine ni prišlo do sprememb v ospredju, 23-letni s Klanca pri Komendi je peljal skupaj z Majko in Novakom, Poljak pa se je v zaključnem sprintu uspešno odlepil od Slovencev in prvi prevozil cilj.

V četrtek bo karavana slovenske pentlje peljala od Ptuja do Rogaške Slatine (174,2 km). Ta bo edina od petih etap, ki realno predstavlja priložnost za etapno zmago sprinterjev.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Iz nebes v pekel; najprej branil kot Kahn, nato pa …...Več

2

Velikonja za ŠTV: V Gorici sem vodja ekipe in zadolžen za prenašanje znanja...Več

3

VIDEO: Velika drama na footgolf turnirju na Ptuju, na koncu zmaga Slovencu...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Jan Pokeršnik: “Nova oblika odbojke na mivki je prinesla veliko razburljivosti”...Več

2

30 najvrednejših nogometašev Bundeslige...Več

3

Herlings: ‘’Zdajšnje kvalifikacije so dolgočasne!’’...Več