pismo ikona
šport TV 1 logo
01:00
Cagliari - Lazio Serie A
šport TV 2 logo
01:15
Amiens - Montpellier Ligue 1
šport TV 3 logo
01:00
Bordeaux - PSG Ligue 1

Pogačar ostaja del zasedbe UAE Team Emirates do konca leta 2024

Avtor: Marko Premrl
7. 5. 2020, 12.29

Kljub trenutno izredno zahtevnim družbenim in gospodarskih razmeram v svetu, s strani mladega slovenskega kolesarja Tadeja Pogačarja prihaja zelo spodbudna novica. Pogačar je s kolesarsko zasedbo ekipo iz Združenih arabskih Emiratov, UAE Team Emirates, podaljšal pogodbo do konca leta 2024, so danes sporočili iz tega kluba.

“Vesel sem, da lahko nadaljujem sodelovanje z ekipo UAE Team Emirates. Tukaj sem postal profesionalec. V ekipi se počutim zelo prijetno. Verjamem v ekipo in želim si biti del tega ambicioznega projekta. Prihodnjih pet let bo bistvenih za razvoj ekipe in moje kariere. Upam, da bodo uspešna,” je dejal Pogačar.

Matar Suhail Al Yabhouni Al Dhaheri, predsednik oddelka Emirates, je ob tem poudaril: “Naša ekipa ima dolgoročen načrt in veseli smo, da se je tako nadarjen mladenič, kot je Tadej, zavezal našemu projektu. Smo mlada, a zelo ambiciozna ekipa. Cilj ni le zmaga na najpomembnejših dirkah po svetu, temveč tudi promocija zdravega načina življenja v Združenih arabskih emiratih. Tadej nam bo pomagal na oba načina, saj ljudje v UAE dobesedno obožujejo ekipo in njene kolesarje.”

Navdušen je bil tudi direktor ekipe Mauro Gianetti, ki je zelo hvalil mladega Slovenca: “Na obeh straneh je bila pripravljenost ponovno podaljšati pogodbo, ki je bila prvič obnovljena do konca leta 2023. Pogačar predstavlja vrsto kolesarja, ki bi si ga želela vsaka ekipa. Je nadarjen, z močno voljo za učenje vsak dan. To so vrednote, ki ga bodo ponesle v sam vrh svetovnega kolesarstva. Tadej je osvojil vse, ne le s svojimi rezultati, temveč tudi s svojim odnosom do športa in s svojo osebnostjo. Ostalo je bila le še stvar papirologije.”

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več