single
[1175]
163238

Pogačar o formi pred Tourom: ”Mislim, da sem približno tam, kjer sem bil lani!”

Avtor: Rene Vidmar
30. 6. 2022, 17.51

V petek se v Koebenhavnu začenja slovita kolesarska dirka po Franciji. Njen dvakratni zmagovalec Tadej Pogačar je bil danes skupaj z moštvenimi kolegi na voljo za novinarska vprašanja, njegovi odgovori pa jasno potrjujejo, da je dobro pripravljen in samozavestno čaka na petkov kronometer, v katerem bi že lahko posegel po visokih mestih.

“Včeraj je bila lepa predstavitev ekip. Bilo je veliko gledalcev, enkratno vzdušje, tako da moram reči, da sem resnično užival. Toda mi smo tukaj, da začnemo dirko in na to poln emocij komaj čakam. Tour je največja dirka na svetu in jaz sem vesel, da sem spet na njegovem startu,” je nekaj komplimentov dirki in tudi danskim organizatorjem podaril kolesar ekipe UAE Emirates.

Pogačar je prepričan, da je v pripravah na Tour storil vse, kar je bilo v njegovi moči in dobro pripravljen čaka start. Po dirki po Sloveniji, na kateri je že pokazal svojo moč, je skupaj z ekipo odšel še na višinske priprave, ki so, kot sam pravi, uspele.

“Forma je dobra, podatki s treningov vzpodbudni. Mislim, da sem približno tam, kjer sem bil lani, a bolj izkušen in samozavesten, s tem verjamem, da tudi močnejši. Toda šele dirka bo pokazala, ali je vse to res. Dodatni optimizem mi daje ekipa, ki je res močna, motivirana in mi lahko pomaga na vseh profilih etap. Res zaupam vanjo in to je zelo pomembno,” je izkazal zaupanje v Rafala Majko in druge pomočnike mladi Slovenec.

Ekipe s tira ni vrgel niti pozitivni test Italijana Mattea Trentina, zaradi katerega je Italijan ostal brez nastopa in je moral mesto prepustiti Švicarju Marcu Hirschiju. A na srečo Pogačar ni bil v stiku z okuženim, tako da se ni mogel okužiti. “Vsekakor covid predstavlja eno večjih bojazni na dirki, okužba ti lahko hitro pokvari račune,” je dejal Pogačar in zatrdil, da ekipa ne razmišlja o tekmecih, ampak le o sebi.

“O imenih tekmecev, ki bodo nevarni v boju za skupno zmago, ne bi govoril. Jih je veliko, nobenega ne bi izpostavljal, jasno pa je, da sta med njimi tudi Primož Roglič in Jonas Vingegaard. A dobrih posameznikov in ekip, ki so stoodstotno pripravljene, je veliko, mi pa moramo misliti le nase. Da ne bi imeli slabega dneva, ki bi lahko bil usoden. Šli bomo dan za dnem in videli, kako se bo končalo” je povedal Pogačar.

Zmagovalec dirke po Sloveniji opozarja že na nevarnosti prvega tedna dirke. Trasa je po njegovem mnenju zahrbtna, zato bo treba še kako paziti. “V prvem tednu bo veliko vetra, tlakovcev na cesti, mostov. Ne bo potrebno biti agresiven, ampak pazljiv, treba se bo držati v ospredju karavane. Ne bi rad, da bi se mi zgodilo nekaj takega, kot se mi je leta 2020, ko sem v podobni etapi ostal zadaj,” je na pasti prvega tedna opozoril branilec naslova, ki so ga novinarji povprašali tudi, če ima kakšno šibko točko.

Priznal je, da jo ima, seveda pa morebitne pomanjkljivosti ni izdal: “Vsak ima šibko točko. Vsekakor je normalno, da na tritedenski dirki pride tudi do težav, lahko upam, da jih bo čim manj.”

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Golemac: Kljub odhodu Blažiča ne bi smelo biti težav (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Iloski se ne ustavlja, njegova strelska statistika že pri številki 19!...Več

3

Velikonja poskrbel, da bodo pri Olimpiji spet jedli krofe (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser je novi svetovni prvak! (VIDEO)...Več

2

Jan Pancar: Motokros je na Finskem veliko bolj razvit, kot misli večina...Več

3

Srebrnič ima protistrup za Olimpijo, sliši na ime sodnikov podaljšek...Več