single
[1175]
170786

Pogačar dobil novega moštvenega kolega

Avtor: Urban Kolman
20. 9. 2022, 11.24

Britanski kolesar Adam Yates je novi član elitne kolesarske ekipe iz Združenih arabskih Emiratov, UAE Team Emirates, za katero kolesari tudi slovenski as Tadej Pogačar. Kot so sporočili na uradni spletni strani, je 30-letni Britanec podpisal triletno pogodbo z veljavnostjo do konca leta 2025.

Kolesar iz Buryja, ki je doslej kolesaril za britansko ekipo Ineos Grenadiers, ima na svojem računu 18 profesionalnih zmag, med njimi naslove zmagovalca dirke po Nemčiji, dirke po Kataloniji in po ZAE, na dirki po Franciji je bil leta 2016 četrti ter je osvojil tudi belo majico za najboljšega mladega kolesarja. Med drugim je zmagal na enodnevni klasiki San Sebastian.

“Zelo sem navdušen, da se bom pridružil ekipi UAE Team Emirates. Gre za ekipo, ki raste iz leta v leto, priložnost, da se ji pridružim, je bila tista, ki je nisem mogel zavrniti. Čutim, da vstopam v svoja vrhunska leta kot kolesar in ekipa bo iz mene potegnila najboljše. Veselim se voženj z mnogimi najboljšimi kolesarji na svetu in prispevati k temu, da bo ekipa postala številka ena na svetu,” je za spletno stran dejal Yates, katerega brat dvojček Simon Yates je tudi kolesar.

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Ivo Jan: Aleš Mušič je bil izjemno nepopustljiv in zanesljiv hokejist...Več

2

VIDEO: Sablja na tekmi lige prvakov očistil pajčevino, Muršakovi zatresli kar desetkrat...Več

3

VIDEO: V Kopru s futsal vrtiljakom zmedli obrambo nasprotnika...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Saj ni res, pa je: Neuspešno poskušal zadeti s sredine, nato je vajo ponovil nasprotnik…(VIDEO)...Več

2

Ultimativna čast: Dres Aleša Mušiča za večno pod stropom Tivolija (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več