single
[3]
171036

Podprvaki lige NBA za celotno sezono suspendirali glavnega trenerja

Avtor: Klemen Verlič
23. 9. 2022, 08.55

Vodstvo Boston Celtics je manj kot mesec dni pred začetkom nove sezone severnoameriške košarkarske lige NBA suspendiralo glavnega trenerja Imeja Udoko za sezono 2022/23. Pri rekorderju po številu naslovov, s katerim je Udoka ob koncu svoje prve sezone kot glavni trener osvojil naslov podprvaka, so kot razlog navedli kršitev internih pravil.

Odločitev o prihodnosti 45-letnega trenerja bomo sprejeli pozneje, so pri Bostonu sporočili v izjavi za javnost.

Več ameriških medijev, med njimi ESPN, Athletic in Washington Post, pa je poročalo, da je imel Udoka “neprimerno intimno razmerje” z eno od uslužbenk kluba. Četudi naj bi šlo za sporazumno razmerje pri obeh straneh, naj ne bi bilo v skladu s klubskim kodeksom.

Kazen, ki je ena najstrožjih proti glavnemu trenerju lige NBA v zgodovini, je prišla teden dni pred začetkom priprav Bostona na novo sezono.

“Želim se opravičiti našim igralcem, navijačem, celotni organizaciji Celtics in moji družini, ker sem jih razočaral. Žal mi je, da sem ekipo spravil v težko situacijo in sprejemam odločitev kluba. Iz spoštovanja do vseh vpletenih ne bom imel drugih komentarjev,” so Udoko citirali pri ESPN.

Za zdaj še ni jasno, kdo bo pri Bostonu prevzel njegov položaj glavnega trenerja. Prvi favorit je njegov pomočnik Joe Mazzulla.

Po povprečni igralski karieri je Udoka najprej delal kot pomočnik trenerja pri San Antoniu, Philadelphii in Brooklynu, lanska sezona pa je bila njegova prva v vlogi glavnega trenerja, ko je sedel na klop Bostona. Svoje delo je opravil odlično in Kelte popeljal vse do velikega finala lige NBA, kjer so nato izgubili proti Golden State Warrriors.

Foto: Melissa Tamez/Icon Sportswire via Guliver
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Dallas s 50 točkami naskoka razbil Utah, Dončić znova do trojnega dvojčka (VIDEO)...Več

2

Najboljši podajalec lige: Presenetilo me je, 9 asistenc je res veliko! (VIDEO)...Več

3

Arnol: “Letošnja sezona je nad pričakovanji, a glavni cilj ostaja stabilnost” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Joker s klopi Verbič Sloveniji prinesel zmago in EP (VIDEO)...Več

2

Zoran Zeljkovič: Čaka nas še veliko dela (VIDEO)...Več

3

Kek: “Fantje so si zaslužili evropsko prvenstvo, pokazali so, da so edinstveni” (VIDEO)...Več