single
[5]
127673

Podelili nagrade za najboljše posameznike lige NLB

Avtor: Urban Kolman
8. 6. 2021, 19.53

Naziv najboljšega igralca v sezoni 2020/21 slovenske prve rokometne lige si je prislužil Aleks Kavčič, rokometaš Gorenja Velenja. Priznanje za najboljšega vratarja je prejel njegov soigralec Aljaž Panjtar. Kot najboljši strelec je sezono v prvoligaški konkurenci sklenil član Kopra Tine Poklar.

Najboljše posameznike pravkar končane sezone v državnem rokometnem prvenstvu so po 26. odigranih krogih izglasovali trenerji sodelujočih ekip, vodstvo lige NLB pa je podelilo nagrade posameznikom.

Po zaključku tekmovanja v državnem prvenstvu je vodstvo Lige NLB nagrade podelilo posameznikom, ki so v preteklih mesecih v slovenskih rokometnih dvoranah pustili najboljši vtis.

Nagrado igralca sezone si je prislužil motor velenjske ekipe, Aleks Kavčič. Srednji zunanji rokometaš je na 21 tekmah dosegel 82 zadetkov in bil eden izmed najpomembnejših členov zasedbe Zorana Jovičiča vse do nesrečne poškodbe rame na evropski tekmi, zaradi katere je moral izpustiti zaključek sezone.

Na najpomembnejših obračunih sezone za Velenjčane se je še posebej izkazal Kavčičev soigralec, vratar Aljaž Panjtar. Škofjeločan je najboljše prihranil za odločilni del sezone, ko je blestel na dvobojih s Celjani (16 obramb), Izolani (8 obramb) in Koprčani (8 obramb) ter v veliki meri pripomogel k vrnitvi naslova državnega prvaka v Velenje.

Naslov najboljšega strelca lige NLB za sezono 2020/21 si je s 155 goli na 26 tekmah pristreljal koprski srednji zunanji Tine Poklar. Na zadnjem obračunu sezone je v mrežo Butana plina Izola pospravil 11 zadetkov, po 10 pa jih je zabil Ribničanom v 18. in Dobovčanom v 25. krogu.

Vir: STA
Foto: Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Žan Rogelj: Menim, da je nogomet šport št. 1 v Avstriji (VIDEO)...Več

2

NA DANAŠNJI DAN: Krstna tekma Slovenije na velikih tekmovanjih (VIDEO)...Več

3

Kovačić: Hrvaška lahko doseže velike stvari (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser: Ni enostavno postati prvak, še težje pa je naslov ubraniti...Več

2

Ekipa ŠPORT TV pripravljena na EURO 2020...Več

3

Oblak vodi enajsterico zvezd, ki jih ne bo na EP...Več