šport TV 1 logo
16:05
Roma - Lazio Serie A
šport TV 2 logo
16:15
Brescia - Milan Serie A
šport TV 3 logo
16:45
Lille - PSG Ligue 1

Po kratkem premoru odbojkarji ponovno skupaj za domače evropsko prvenstvo

Avtor: Blaž Magdič
17. 8. 2019, 21.24

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v Ljubljani začela priprave na evropsko prvenstvo, ki ga bo med 12. in 26. septembrom gostila Slovenija. Slovenci, ki so leta 2015 razveselili navijače s srebrnim odličjem, imajo tudi za domače prvenstvo visoke cilje.

Klemen Čebulj

V letošnji dolgi reprezentančni sezoni so slovenski odbojkarji najprej nastopili na pokalu FIVB challenger in si pred domačimi navijači zagotovili uvrstitev v ligo narodov. Zatem so avgusta igrali še v 1. krogu kvalifikacij za olimpijske igre v Tokiu, a so si olimpijsko vozovnico na koncu zagotovili Poljaki.

EP bo Slovenija gostila skupaj s Francijo, Nizozemsko in Belgijo, Slovenci pa se bodo v skupini C pomerili z Belorusijo, Finsko, Turčijo, Severno Makedonijo in Rusijo. Izločilni boji, vključno s polfinalom, bodo v Areni Stožice in to je za odbojkarje še poseben motiv.

“Teh par dni, ko smo imeli prosto, nam je prišlo zelo prav, da smo malo prišli k sebi. Razočaranje, ker se nam ni uspelo uvrstiti na olimpijske igre, ostaja. Smo pa zdaj z glavo že pri evropskem prvenstvu, pri zadnjem dejanju te sezone,” pravi slovenski reprezentant Dejan Vinčić.

“Pripravili se bomo tako kot do sedaj, imamo še dovolj časa in upam le, da ostanemo zdravi, potem pa bomo videli, kako bo. Upam, da bo dvorana polna, takrat vsi igramo bolje in v Stožicah je, ko se napolnijo, zelo dobro vzdušje. Pričakujem, da bodo ljudje prišli na tekme, da nas bodo prišli spodbujat in da bodo z nami skozi celotno prvenstvo in ne samo takrat, ko se bomo borili za višje pozicije ali za medalje,” je dodal Vinčić.

V okviru priprav na evropsko prvenstvo bodo odbojkarji odigrali tri pripravljalne tekme z Grčijo, kamor bodo odpotovali v torek, 20. avgusta, 3. in 4. septembra pa jih v Ljubljani predvidoma čakata še obračuna s Srbijo.

“Olimpijske kvalifikacije so nam dale zelo natančne usmeritve, kako se moramo še bolje pripraviti na evropsko prvenstvo. Stvari so postale jasne, vemo kje in kaj moramo popraviti. Zavedamo se, da tudi na evropskem prvenstvu ne bo lahko, imamo težko skupino, ekipe, ki prihajajo, so zelo dobre, a tudi mi smo zelo dobra ekipa. Pokazati moramo, kaj znamo, in zavedati se moramo svoje kakovosti. Naša dodana vrednost bodo naši navijači,” je ob uvodu v zadnji del priprav dejal slovenski selektor Alberto Giuliani.

Kapetan izbrane vrste Tine Urnaut se je dotaknil tudi nasprotnikov v skupini C: “Dve od teh reprezentanc, Belorusijo in Turčijo, že poznamo in sta svojo kakovost dokazali na julijskem turnirju, potem so tu Rusi, ki so v tem trenutku ena najboljših reprezentanc na svetu in so tudi brez večjih težav osvojili letošnjo svetovno ligo. Tudi Makedonija in Finska sta kakovostni ekipi, tako da bo vsako tekmo treba igrati na vso moč in razmišljati le o eni tekmi na dan.”

Giuliani ima na pripravah v Ljubljani na voljo vse odbojkarje s svojega seznama, z izjemo Urbana Tomana, ki še vedno ni pozdravil poškodbe gležnja in se bo ekipi priključil takoj, ko bo s strani zdravniške službe dobil zeleno luč.

Reprezentanca Slovenije: Dejan Vinčić, Gregor Ropret (podajalca), Alen Pajenk, Jan Kozamernik, Matic Videčnik, Sašo Štalekar (srednji blokerji), Tine Urnaut, Klemen Čebulj, Alen Šket, Žiga Štern, Jan Klobučar, Rok Možič (sprejemalci), Mitja Gasparini, Tonček Štern (korektorja), Jani Kovačič (prosti igralec).

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Priporočamo še

1

VIDEO: Nov avtubus Udineseja boljši kot Juventusov ali Interjev...Več

2

VIDEO: Vratar v Škofji Loki poskrbel za bombo-lob sezone...Več

3

177 odtenkov neustavljivega Kuna Agüera...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Nori Zlatan že v prvi minuti s kolenom “uničil” Hrvata (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Juventus bo moral protinapade še povaditi...Več

3

Italija znova na nogah: VAR spregledal ragbi vlečenje Lautara...Več