single
[4]
158457

Po dnevu premora Risi še po maščevanje in četrto zmago

Avtor: Marko Premrl
8. 5. 2022, 07.30

Že na srečanju proti Madžarski si je s polnim izkupičkom Slovenija zagotovila preboj med elito, današnji obračun z Južno Korejo bo le še formalnost, čeprav si naši želijo turnir v Tivoliju zaključiti s samimi zmagami.

Kombinacija rezultatov je po zmagi Slovenije proti Madžarski, po tem ko so bili naši uspešni proti Litvi in Romuniji, že dala matematično gotovost, da Risov s prvega mesta ne bo nihče več sklatil, ne glede na razplet sobotnih in nedeljskih tekem. Povratek med elito je bil cilj, ki so ga gostitelji turnirja izpolnili, a zdaj bi radi zaključili na popoln način.

Tokratni nasprotnik Južna Koreja je precejšnje razočaranje. Na petkovem obračunu so izgubili proti Litvi, ki je po drugi strani prijetno presenečenje.

Slovenci in Južni Korejci so se v preteklih letih že srečali. Nazadnje na uradni tekmi na kvalifikacijah za olimpijske igre lanskega avgusta, naši so takrat zmagali s 4:1.

Slovenci bodo imeli lepo priložnost, da se nasportnikom z vzhoda maščujejo za poraz leta 2019. Bilo je prav tako na svetovnem prvenstvu divizije I, skupine A. Po ničli proti Kazahstanu so Slovenci v drugem krogu klonili še proti Južni Koreji s 5:3, kar jim je predčasno zaprlo vrata za morebitno napredovanje v elito.

Tekmo Južna Koreja – Slovenija si boste lahko ogledali v živo na Šport TV 1 ob 18.55.

 

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Pancar: ”Če bom pridno delal, sem prepričan, da bo prišel moj čas!” (VIDEO)...Več

2

Darijan Matić – “zlati” kapetan Olimpije in del Murinega sanjskega vzpona...Več

3

Bundesliga: Pregled sezone 2021/22 (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Matić za ŠTV: Obdobje v Olimpiji najlepše v karieri!...Več

2

Puš pred začetkom SP elitne divizije: “Prvak je lahko 8 ekip!”...Več

3

Poslovnež, ki je Koper vrnil na nogometni zemljevid: ”V nogometu ni garancije za uspeh!”...Več