single
[38]
138349

Pia Babnik do novih mejnikov

Avtor: Blaž Magdič
4. 10. 2021, 16.22

Prva slovenska olimpijka v golfu, 17-letna Pia Babnik, je na turnirju evropske serije v Sitgesu pri Barceloni dosegla drugi najboljši izid kariere. Z drugim mestom je v skupni razvrstitvi sezone na European Touru napredovala na peto mesto, hkrati pa se bo na novi svetovni lestvici povzpela do okoli 250. mesta.

Babnikova, ki je letos v začetku junija dosegla prvo zmago na evropski turneji na igrišču Evian ob Ženevskem jezeru, je zaostala le za 21-letno Švedinjo Majo Stark, ki je med profesionalne igralke vstopila šele avgusta in v svojem petem nastopu na turneji Let (Ladies European Tour) zabeležila drugo zmago.

Švedinja je igrišče Terramar zadnji dan premagala s 65 udarci oziroma sedmimi pod parom. Zmagala je s skupnim izidom -8 in prejela 37.500 dolarjev (32.300 evrov). Pia Babnik je prvi dan igrala +4, nato pa v vetrovnih razmerah -6 in -4, skupno torej 210 udarcev ali dva več od zmagovalke in dva manj od tretjeuvrščenih, Španke Marie Hernandez, Finke Kriste Bakker in Škotinje Kylie Henry.

Babnikova, ki je turnir Estrella Damm Ladies Open zapustila z 22.500 dolarji (19.380 evrov), je prvič v karieri igrala s profesionalnim caddiejem oziroma nosačem palic. Do zdaj je za to skrbel njen oče Aleš Babnik, odslej pa ji bo torbo nosil in delil nasvete 27-letni Valižan Robin Ellis.

Mlada Ljubljančanka je bila navdušena nad novo izkušnjo. “Zelo dobro sva se ujela. Robin pozna ogromno skrivnosti golfa, saj že vrsto let opravlja to delo za različne igralke. Njegovi nasveti so bili odlični, zato smo se dogovorili, da bo naslednjo sezono prisoten na vseh turnirjih,” je za STA povedala Babnikova.

Tako Babnikova kot Katja Pogačar, ki je v Sitgesu zasedla 20. mesto (+1), bosta evropsko turnejo nadaljevali v ZDA. Od 14. do 16. oktobra bosta nastopili na igrišču Glen Oaks v New Yorku, kjer se bodo igralke potegovale za nagradni sklad v višini milijon dolarjev. Nato sledijo trije turnirji na Bližnjem vzhodu, evropska sezona pa se bo končala konec novembra z turnirjem najboljših na jugu Španije.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Na ŠPORT TV ta teden v ospredju predvsem ljubljanska moštva...Več

2

Kamerunec v Sežani: Morda bo pa Tabor kmalu velika ekipa (video)...Več

3

Ambiciozni načrti direktorja Cedevite Olimpije: ‘’Cilj je igranje v Evroligi!’’(VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Honda obiskala dom Gajserja in pripravila krajši dokumentarec...Več

2

Victor Osimhen: nov neapeljski vladar...Več

3

Kek utišal samozavestne Ruse: ”V Ljudskem vrtu ni favorita!”...Več