šport TV 1 logo
14:15
Motokros Magazin, VN Lombardije MXGP
šport TV 2 logo
13:45
VN Mantove, 1. dirka MX2
šport TV 3 logo
13:30
Toulouse - Auxerre Ligue 2

Peterica slovenskih skakalcev nared za uvodno preizkušnjo na Poljskem

Avtor: Blaž Magdič
18. 7. 2019, 11.35

S sobotno ekipno tekmo se bo v Wisli uradno začela poletna velika nagrada v smučarskih skokih. Trener Gorazd Bertoncelj je po domačih tekmah celinskega pokala v Kranju napovedal, da bo na Poljsko odpeljal najboljšo ekipo. Po zadnjih treningih so zadovoljivo raven skakanja pokazali Timi Zajc, Peter Prevc, Anže Lanišek, Tilen Bartol in Žiga Jelar.

Slovenski skakalci so del bazičnih priprav čez poletje že opravili, v primerjavi z lansko sezono pa so pohiteli tudi na 120-metrsko skakalnico. Ta teden so fantje pod vodstvom Bertonclja skakali na 120-metrski napravi v domači Planici, tako da prvega skoka na tej skakalnici ne bodo opravili šele v Wisli.

Po tekmah v Kranju so slovenski skakalci en teden tako trenirali na veliki skakalnici v Planici, v torek in sredo dopoldan pa so opravili še trening v Kranju.

Do zadnjega je bil v igri za nastop na Poljskem tudi Domen Prevc, a mu je bolezen v prejšnjem tednu pobrala preveč moči. Po sredinem treningu v Kranju je dokončno postalo jasno, da med potniki ne bo niti Anžeta Semeniča, tudi njemu je bolezen prekrižala načrte.

“Glede na lansko sezono smo skušali čim bolj poenostaviti trening in manj ‘komplicirati’,” je po uspešnem celinskem pokalu v Kranju poudaril Bertoncelj in dodal: “Pozna se napredek, večina fantov je zdravih. Nismo začeli ‘z ničle’, ampak končali z lansko sezono in od tam naprej delo nadgrajujemo na treningih.”

Prvo slovensko ime tekem v Kranju je bil Timi Zajc, ki je z Bauhenka odnesel zmago in drugo mesto. Peter Prevc je bil peti in sedmi. Poleg njiju je na obeh tekmah skakalo še po deset njunih reprezentančnih kolegov, ki so se solidno odrezali.

“Želja je, da se pokažemo kot resna ekipa, na katero je treba računati tudi v zimski sezoni. Na ekipni tekmi je načrt, da se vmešamo v boj za stopničke, na posamični pa si želimo uvrstitve med deseterico, šesterico ali kaj višje,” je o ciljih pred prvo tekmo poletne VN dejal glavni trener.

Poletna VN se bo začela s tekmama 20. in 21. julija v Wisli ter nadaljevala v Hinterzartnu (26., 27. julij), kjer se bodo fantom pridružila tudi dekleta, postaje so še Courchevel (9, 10. avgust), Zakopane (17., 18.), Hakuba (23., 24.), Hinzenbach (29. september) in sklepna 5. oktobra v Klingenthalu.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Supermanov let na Škofijah ni preprečil zadetka...Več

2

Perry in Ukić kot dirigenta igre Zmajev pričakujeta odlično sezono (VIDEO)...Več

3

Državno prvenstvo v trapu polno preobratov, pika na i pa razburljiv finale (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Juve zaradi Korejca zabredel v težave?...Več

2

Herlings šokiral: Ničesar nisem čutil od pasu navzdol...Več

3

BLOG: Eksperiment? Da, a z enormnimi možnostmi za uspeh!...Več