pismo ikona
šport TV 1 logo
01:00
Lecce - Genoa Serie A
šport TV 2 logo
01:15
Metz - Marseille Ligue 1
šport TV 3 logo
01:00
Lyon - PSG Ligue 1

Peter Prevc: Vesel sem, da smo Robiju za konec poklonili stopničke

Avtor: Marko Premrl
24. 3. 2019, 08.30

Najboljši slovenski smučarski skakalec vseh časov Peter Prevc je v drugi seriji sobotne tekme, zadnje ekipne to sezono svetovnega pokala, iz rok Roberta Kranjca prevzel kapetanski trak. Leteči Kranjec je namreč na letalnici bratov Gorišek poletel še zadnjič v karieri, se poslovil od najbližjih in navijačev, nato pa smuči dokončno postavil v kot.

Peter Prevc je po tekmi priznal, da je bil za njim izjemno čustven planiški dan.

“V soboto je bila zame res takšna Planica, na kateri sem doživel zelo veliko čustev, predvsem ob Robijevem zadnjem poletu. V bistvu sem bil zelo počaščen, ko mi je po koncu predal kapetanski trak. Zagotovo mi je v čast, da me je izbral, saj je v naši ekipi kar nekaj boljših od mene,” je uvodoma o svojem zdaj že nekdanjem reprezentančnem kolegu Kranjcu, s katerim sta si delila mnogo prvencev v karieri, dejal 26-letni Prevc in v smehu dodal: “Ne vem, kaj bo zdaj sploh drugače. A upam, da bom imel zdaj, ko se bodo delile sobe ali izbiralo, na kateri strani postelje boš spal, kakšno prednost.”

“Robi je tisti, ki me je naučil večino stvari v tem športu. Žal mi je bilo, ker nisem mogel biti spodaj ob njem, ko je pristal po zadnjem poletu. Zaploskal sem mu. Pogledal sem ga lahko še po televiziji, potem pa sem moral na letalnico. Bil je spet stari Robi. Vsakič, ko se ustaviš v izteku, je on prvi, ki te tam počaka. Prigod, ki me bodo spominjale nanj, je kar nekaj,” je razkril Prevc, ki ima v žepu sicer en mali globus za točkovanje poletov več kot Kranjec in v tem vodi s 3:2.

O skupnih prigodah Prevc ni želel preveč razpredati, temveč je vrgel rokavico Kranjcu in novinarje pozval: “Vprašajte ga, kaj mu piše na majici, in vam bo že on razložil. Ogromno je bilo krasnih trenutkov. Med najbolj prisrčnimi je zagotovo, ko me je s tistim velikanskim orlom podrl v Planici. Podobno je to ponovil v Almatyju. V Oslu smo na svetovnem prvenstvu skupaj osvojili ekipno medaljo, skupaj smo prvič zmagali na ekipni tekmi …” je razmišljal Prevc.

“Vesel sem, da smo nekako kronali njegov zaključek s stopničkami,” je sklenil novi kapetan slovenskih skakalcev.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več