šport TV 1 logo
20:25
23. oddaja Worldies
šport TV 2 logo
20:25 V ŽIVO
Joventut - Zaragoza Španska liga
šport TV 3 logo
18:55 V ŽIVO
Budućnost - Savehof EHF Liga prvakinj

Peter Pen okrcal svoje varovance

Avtor: Gregor Kovačič
27. 12. 2019, 16.42

Glavni trener slovenske moške reprezentance v hitrih disciplinah Peter Pen s slovensko ničlo na slovitem smuku na Stelviu v Bormiu ni bil zadovoljen. Slovenska smukaška četverica ni upravičila pričakovanj. Slovenski smukači so bili po mnenju Pena premalo odločni in preveč pasivni.

Italijan Dominik Paris je prvo zmago v letošnji sezoni vpisal prav v Bormiu. Na slovitem Stelviu je še tretjič zapored zmagal na smukaški tekmi za svetovni pokal. Parisu Bormio očitno zelo ustreza, saj je lani tu zmagal tudi v superveleslalomu, v smuku pa prvič že leta 2012.

Za domačim junakom dneva in zadnjih let sta se zvrstila Švicar Beat Feuz in Avstrijec Matthias Mayer, ki sta edina za zmagovalcem zaostala manj kot sekundo. Najhitrejši na uradnem treningu, Francoz Brice Roger, je s štartno številko 39 prismučal na sedmo mesto in tako zaokrožil lep francoski ekipni uspeh, v deseterici so bil kar štirje Francozi. Poleg Rogerja še Maxence Muzaton na petem, Matthieu Bailest na šestem in Johan Clarey na desetem mestu.

Izmed Slovencev je bil, tako kot na edinem uradnem treningu, najhitrejši Martin Čater (39. mesto). Za njim so se zvrstili Miha Hrobat (45. mesto), Klemen Kosi (51. mesto) in Boštjan Kline (52. mesto).

“Bormio je po mojem mnenju, poleg Kitzhbűhla, smuk sezone. Pravi preizkus smučarskega znanja in moške tekmovalnosti. V tem je Dominik Paris očitno najboljši, parirata mu lahko Feutz in Mayer. Naši smukači? Premalo so odločni, preveč so pasivni, premalo zaupajo v svoje sposobnosti. Vsekakor so sposobni osvojiti točke. Fante bom skušal dobro pripraviti na sobotni smuk in nedeljsko kombinacijo. Trdno sem prepričan, da jim lahko uspe,” je iz Bormia sporočil trener Pen.

Smukače jutri v Bormiu čaka še en smuk, v nedeljo pa še alpska kombinacija, na kateri bo poleg smukaške četverice Čater, Hrobat, Kosi, Kline slovenske barve zastopal še aktualni svetovni podprvak v disciplini Štefan Hadalin.

Foto: Sportida.com

Vir: STA

Priporočamo še

1

VIDEO: Nov avtubus Udineseja boljši kot Juventusov ali Interjev...Več

2

VIDEO: Vratar v Škofji Loki poskrbel za bombo-lob sezone...Več

3

177 odtenkov neustavljivega Kuna Agüera...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Nori Zlatan že v prvi minuti s kolenom “uničil” Hrvata (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Juventus bo moral protinapade še povaditi...Več

3

Italija znova na nogah: VAR spregledal ragbi vlečenje Lautara...Več