šport TV 1 logo
09:00
Vrhunci 26. kola Ligue 1
šport TV 2 logo
08:45
Cedevita Olimpija - Krka Liga Nova KBM
šport TV 3 logo
09:35
22. oddaja Futsal magazin

Pet Slovencev na uvodni tekmi

Avtor: Marko Premrl
29. 12. 2019, 12.23

Danes ob 17.30 se bo v Oberstdorfu začela 68. novoletna turneja v smučarskih skokih. Na prvi od štirih postojank svetovnega pokala turneje si je nastop v sobotnih kvalifikacijah priskakalo pet Slovencev, najboljši med njimi je bil Domen Prevc na osmem mestu. V prvi seriji na izpadanje ga bo izzival Bolgar Vladimir Zografski.

“Moj skok je bil odličen zlasti z vidika, da mi je prvič uspelo uvod v turnejo zapeljati po lastnih željah. Zdaj grem lahko z mirno glavo naprej,” je po zelo dobrem nastopu v kvalifikacijah dejal mlajši od bratov Prevc, ki bo na današnji prvi tekmi turneje na izpadanje edini od Slovencev med nosilci.

Njegov starejši brat Peter Prevc, prvi slovenski favorit za turnejo, je naredil veliko napako in kvalifikacije končal na 41. mestu. “Med skokom sem naredil večjo napako in potem ‘potegnil’, kot se je le dalo. Ne gre vedno vse kot po maslu,” je o svojem nastopu povedal Peter Prevc, ki bo v prvi seriji uvodne tekme turneje štirih skakalnic izzival avstrijskega skakalca Philippa Aschenwalda.

Na tekmi bodo od Slovencev nastopili še Timi Zajc, 25. v kvalifikacijah, ki bo izzival Rusa Jevgenija Klimova, Anže Lanišek je bil 35. in se bo na izpadanje pomeril z Japoncem Yukiyo Satom, ter Tilen Bartol, včeraj 48., ki ga v prvi seriji čaka dvoboj z domačinom Stephanom Leyhejem.

Kvalifikacije pod Senčno goro je dobil eden od favoritov za zlatega orla Avstrijec Stefan Kraft, ki se bo na izpadanje pomeril z rojakom, legendarnim Gregorjem Schlierenzauerjem, ki se je le za las prebil na tekmo.

Po Oberstdorfu se bodo skakalci preselili v Garmisch-Partenkirchen (1. januar 2020/14.00), Innsbruck (4./14.00) in Bischofshofen (6./17.15).

 

Foto: Sportida.com
VIR:STA

Priporočamo še

1

Pavlin odkrito: V reprezentanci pogrešam srčnost in žar, za grb je treba dati vse! (VIDEO)...Več

2

Najboljši motokrosist sveta pokazal zmagovalni spomin iz otroštva (FOTO)...Več

3

Neymar podlegel provokacijam in drugič v Franciji pordečel (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Hrvaški Messijev naslednik žogo poslal … v kuhinjo!...Več

2

VIDEO: Zimzeleni Šterbik pri 40 letih uprizoril vratarsko predstavo za anale...Več

3

Prekršek ali ne? Situacija, ki deli hrvaško športno javnost (VIDEO)...Več