single
[2759]
209497
sport_tv_logo_navigation_mini.png

Pet najlepših zadetkov slovenske reprezentance teh evropskih kvalifikacij (VIDEO)

Avtor: Aljaž Pirnat
21. 11. 2023, 17.22

Slovenska nogometna reprezentanca si je včeraj z zmago proti Kazahstanu (2:1) priigrala uvrstitev na prvo evropsko prvo po 24 letih. Tekom kvalifikacij za turnir stare celine so varovanci Matjaža Keka dosegli nekaj zares prekrasnih zadetkov, ki so vsak na svojevrsten način prispevali košček v mozaiku te slovenske evropske nogometne pravljice.

5. Benjamin Šeško doma proti Severni Irski za 3:1

Kot prvi se je na našem seznamu najlepših slovenskih golov teh zgodovinskih evropskih kvalifikacij znašel zadetek koga drugega kot sijajnega Benjamina Šeška. 20-letni Radečan je proti Severni Irski sprejel žogo v nasprotnikovem kazenskem prostoru, si z lepim obratom priigral nekaj prostora za strel, nato pa neubranljivo sprožil v desni spodnji vratarjev kot ter tako dosegel zmagoviti zadetek srečanja (končni izid 4:2 v korist Slovenije).

VIDEO: Zadetek Šeška proti Severni Irski

Video is not available for your country.

4. Erik Janža doma proti Finski za končnih 3:0

Sila pomemben obračun, ki ga je tedaj slovenska zasedba enostavna morala dobiti. Za to je z goloma v prvem polčasu dodobra poskrbel že omenjeni Šeško, piko na i pa je v izdihljajih tekme s svojim prvim golom v reprezentančnem dresu pristavil Erik Janža. Ta je po slabem finskem izbijanju podaje iz kota žogo prejel znotraj tekmečevega šestnajstmetrskega prostora, nato pa z natančno odmerjenim strelom matiral Lukasa Hradeckega in bolj kot ne razblinil finske upe za uvrstitev na evropsko prvenstvo.

VIDEO: Zadetek Erika Janže proti Finski

Video is not available for your country.

3. Vipotnik za zmago v gosteh proti Kazahstanu

Kjer se je vse skupaj začelo. Konec marca v uvodnem krogu kvalifikacij je slovenska izbrana vrsta krenila na gostovanje v Astano in po preobratu prišla do prve zmage. Po zadetku Maksima Šamorodova v 23. minuti je uvodni slovenski zadetek teh zgodovinskih kvalifikacij dosegel David Brekalo. Vse tri točke pa je Sloveniji z izjemnim zadetkom v 78. minuti prinesel rezervist Žan Vipotnik.

VIDEO: Zadetek Vipotnika proti Kazahstanu

Video is not available for your country.

2. Prosti strel Gnezde Čerina za zmago v gosteh proti Severni Irski

Se še spomnite izjemnega prostega strela, ki je Sloveniji prinesel zlata vredno zmago in prekinil niz negativnih rezultatov na gostovanjih proti Severni Irski? Mojstrovina Adama Gnezde Čerina se je vsekakor z veliko začetnico zapisala v anale slovenskega nogometa. Ne le eden najlepših, temveč tudi eden najpomembnejših slovenskih zadetkov teh evropskih kvalifikacij.

VIDEO: Zadetek Gnezde Čerina proti Severni Irski

Video is not available for your country.

1. Zadetek Verbiča za zmago proti Kazahstanu

Kot zadnjega pa je nemogoče izpostaviti katerega drugega, kot tistega, ki ga je Benjamin Verbič dosegel v izdihljajih srečanja proti Kazahstanu. Poslednji slovenski zadetek v poslednjem krogu kvalifikacij za prvo evropsko prvenstvo po 24 letih čakanja. Prekrasen, zgodovinski gol, ki bo za vekomaj ostal v spominu slehernega navijača in ki bo za vselej ostal nepogrešljiv del te slovenske nogometne zgodbe.

VIDEO: Zadetek Verbiča za zmago proti Kazahstanu

Video is not available for your country.

Video: Šport TV
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Podoživite večer v Stožicah, ko se je Slovenija po 24 letih znova uvrstila na Euro...Več

2

Apatič: “Maribor je že proti Muri razmišljal o Olimpiji” (VIDEO)...Več

3

Dvajsetletni vratar junak v Hali Tivoli: “Odlično se razumemo in to se vidi na ledu” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Joker s klopi Verbič Sloveniji prinesel zmago in EP (VIDEO)...Več

2

Kek: “Fantje so si zaslužili evropsko prvenstvo, pokazali so, da so edinstveni” (VIDEO)...Več

3

Danska premagala nerazpoložene Slovence in potrdila uvrstitev na EP (VIDEO)...Več