šport TV 1 logo
14:15
Vrhunci, Turčija WRC
šport TV 2 logo
14:05
SPAL - Lazio Serie A
šport TV 3 logo
14:00
Montpellier - Chambery Francoska liga

Pet Kubancev po porazu v Kanadi zaprosilo za azil

Avtor: Blaž Magdič
10. 9. 2019, 14.09

Pet kubanskih nogometašev je po porazu s Kanado v nogometni ligi narodov Srednje in Severne Amerike ter Karibov (Concacaf) v tej severnoameriški državi zaprosilo za azil, je v ponedeljek poročala državna kubanska televizija.

Kuba je s kar 0:6 v Torontu izgubila uvodno tekmo lige narodov Concacaf proti gostiteljici Kanadi. Po porazu pa se je pet nogometašev, Yordan Santa Cruz, Andy Baquero, David Urgelles, Orlendiz Benitez in Alejandro Portal, odločilo, da se s preostalimi reprezentanti ne bodo vrnili nazaj na Kubo, ampak bodo v Kanadi zaprosili za azil.

Na kubanski televiziji so dejanje peterice prebežnikov označili kot “vsega obžalovanja vredno”, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Med omenjeno peterico velja Santa Cruz za enega najboljših kubanskih igralcev, skupaj z Baquerom je bil član kubanske reprezentance, ki se je leta 2013 uvrstila na svetovno prvenstvo v kategoriji do 20 let.

Po podatkih kanadskih medijev je v zadnjih sedemnajstih letih 44 igralcev s Kube med športnimi turnirji poiskalo zatočišče v državah gostiteljicah športnih tekmovanj. Junija je četverica nogometašev zapustila ekipo med gostovanjem na turnirju za zlati pokal v Združenih državah Amerike.

Po smrti kubanskega voditelja Fidela Castra se je komunistični režim sicer precej omehčal, vendar pa se zaradi zaostrene trgovinske zapore, ki so jo vpeljale ZDA, ter posledičnega pomanjkanja in slabih gospodarskih razmer številni Kubanci v iskanju boljšega življenja še vedno odločajo za pobeg iz tega sicer turističnega bisera Karibov.

 

Foto: Guliver/Getty Images
Vir: STA

Priporočamo še

1

VIDEO: Kurtić junak SPAL-a, v 92. minuti premagal Lazio...Več

2

Gerčar: Konec, zaključujem kariero!...Več

3

Veliki up evropskega rokometa v nekaj tednih vzljubil življenje v Celju (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sarma z “doživljenjsko” pogodbo brez povišice...Več

2

Španci poročajo: Slačilnica Barce je tempirana bomba...Več

3

Špela Motaln: Najlepše je videti slovenske navijače, himno… (video)...Več