single
[1176]
145630

Pancar: ”Z novo ekipo si bom prizadeval doseči podpis pogodbe s tovarniškim moštvom!”

Avtor: Rene Vidmar
23. 12. 2021, 15.49

Motokrosist Jan Pancar je dva tedna po koncu sezone 2021 ostal brez ekipe, v kateri je nastopal zadnji dve sezoni. V moštvu KTM Racestore.it so se odločili, da ne bodo nadaljevali z nastopi v razredu MX2. Pancar, ki je v dveh sezonah pokazal napredek, je tako ostal s pomembnim vprašanjem: Komu naj se pridruži sedaj, ali naj kariero v razredu MX2 nadaljuje sam?

Po zadnji dirki v Mantovi, v kateri je Pancar s 15. in 14. mestom nakazal, da lahko poseže tudi po najvišjih mestih, se je zdelo, da se bo zgodba med Racestore.it in Pancarjem nadaljevala. Toda dva tedna po koncu sezone sta se obe strani sporazumno razšli. 21- letnik poudarja, da z Italijani ostaja v dobrih odnosih. ”Sodelovanje z ekipo Racestore.it bom ohranil v dobrem spominu. Razhod je potekal na lep način, med nami ni nobenih zamer. Ostajamo v dobrih odnosih.”

Razhodu torej niso botrovali rezultati, prav nasprotno, v ekipi so bili zadovoljni z napredkom Pancarja. ”Po zadnji dirki v Mantovi so si v ekipi želeli, da bi pri njih ostal še eno sezono. Toda nato so vodilni izvedeli za koledar nove sezone, ki predvideva dvodnevne dirke. Glede na to, da imajo lastniki ekipe tudi trgovino z motocikli KTM, so se odločili, da bi to zanje predstavljalo prevelik zalogaj. Sprejeli so odločitev, da se bodo odpovedali tekmovalnemu programu.”

21-letnik je tako ostal pred pomembno dilemo. Naj kariero v razredu MX2 nadaljuje v samostojni ekipi, ali naj se raje pridruži kakšni drugi? ”Odločitev, da grem na svoje, mi je v največji meri omogočil sponzor TEM Čatež. Brez dodatnih finančnih sredstev ta poteza sploh ne bi bila mogoča. Potrebno se je zavedati, da tekmovanja predstavljajo ogromen strošek.”

Ni pa to bil edini argument, da se je študent strojništva raje odločil ubrati samostojno pot. ”Dodatni razlog je tudi večja svobodo, saj si sam in nimaš dodatnih obveznosti do ekipe.” Če bi želel, bi sicer kariero lahko nadaljeval tudi pri drugih ekipah, a z njimi, kljub nekaterim zadovoljivim ponudbam, ni našel skupnega jezika .”Ponudbe drugih ekip niso bile najboljše, saj so želeli, da poleg razreda MX2 vozim tudi v vseh nemških ali na primer švicarskih prvenstvih. To bi pomenilo, da bi v sezoni nastopil na 25 tekmah, kar bi bilo po mojem mnenju preveč.”

V novi ekipi, ki se bo imenovala TEM JP253, bo tako poleg Pancarja in očeta še mehanik. ”Mehanik nam bo pomagal na tekmah, doma pa bova z očetom trenirala sama.” Glede ciljev državni prvak izpostavlja, da bo v naslednji sezoni skušal nadgraditi 20. mesto v skupnem seštevku. ” Tekom sezone bom poleg 15. mesta v skupnem seštevku skušal čim več tekem končati med prvo deseterico.”

Kar se tiče nadaljevanja kariere 21-letni Dolenec izpostavlja starostno omejitev, ki mu omogoča, da v razredu MX2 tekmuje še dve leti. ”Razred MX2 mi omogoča, da tu tekmujem do 23-leta. Po vsej verjetnosti bom v njem ostal do konca in si z dobrimi rezultati poizkušal omogočiti podpis pogodbe s tovarniško ekipo.”

Nova MXGP in MX2 sezona od 20. februarja dalje na Šport TV!

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Zoran Dragić: Ob povratku je bilo kar malo čudno, imam pa veliko motivacijo...Več

2

Bečirović: Boljše nadgradnje kot je Dragić, si nismo mogli želeti (video)...Več

3

Gol januarja: fantastičen volej za pozno in zelo pomembno izenačenje (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Luka Modrić, ubrani mojster neskončne simfonije...Več

2

Prva violina HRC Honde začela s pripravami na novo sezono (FOTO)...Več

3

V pogodbi zahteval klavzulo in jo dobil, ni mu treba na tekmo, če je bil na koncertu...Več