single
[1176]
166833

Pancar: Škoda tiste napake na prvi dirki

Avtor: Marko Premrl
10. 8. 2022, 07.39

Slovenski motokrosist Jan Pancar je tudi na Švedskem dokazal, da se vedno bolj približuje najboljšim v razredu MX2. Če v prvi vožnji ne bi padel, bi bržkone zabeležil svoj največji uspeh.

Po izjemnih kvalifikacijah, ki jih je končal na petem mestu, je bil Jan Pancar pred zahtevno nalogo, da potrdi rezultat tudi na dirki. To pot ni začel tako eksplozivno kot na prejšnjih preizkušnjah in zdrsnil na deveto pozicijo, tam pa se je znašel v gneči, storil napako in še dodatno izgubil dragocene sekunde ter dirko nadaljeval na 15. mestu.

“Dobro sem vozil ves konec tedna, škoda za tisti padec na prvi dirki. Hvala vsem za vzpodbudne besede,” je zapisal na svojem Facebook profilu.

Devet na prvi in 15 točk na drugi dirki je pomenilo, da jih je svojemu izkupičku v sklopu prvenstva dodal 24. Več jih je v letošnji sezoni dobil le v Nemčiji, in sicer 30. Dodatno se je v skupnem seštevku približal prvi deseterici. Je na dvanajstem mestu, pred njim ima Liam Everts le eno točko prednosti, deseti Isak Gifting pa 31, kar bi pomenilo, da bo od dobrem zaključku lahko celo izpolnil svoje sanje o skupni uvrstitvi med top 10.

Prihajajoča dirka MX2 in tudi MXGP bo na vrsti že ta konec tedna. Motokrosisti se bodo pomerili na progi na Finskem. Dogajanje bomo s studijskim programom in ekipo na terenu spremljali v nedeljo na Š1 od 12.00 dalje.

 

Foto: Fotostand/Ballasch via Guliver Image

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: SŽ Olimpija na prvi domači tekmi točke predala Celovcu...Več

2

VIDEO: Kako ne začeti tekme? Predava Las Vegas...Več

3

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

2

Union Berlin: Novi nemški vladar?...Več

3

Tekma med Muro in Olimpijo dobiva tretji polčas: Riera na družbenem omrežju odgovarja Čontali (FOTO, VIDEO)...Več