KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[1176]
186561

Pancar pred kvalifikacijami: “Že v soboto bom poizkušal opraviti čim več dela!” (VIDEO)

Avtor: Rene Vidmar
11. 3. 2023, 08.15

Odštevanja do začetka nove sezone svetovnega prvenstva v motokrosu je konec. Dirkaški vikend za uvodno VN Argentine se s kvalifikacijami začne že v soboto. Naši ekipi se je še pred odhodom onkraj luže uspelo pogovarjati z glavnim slovenskim adutom Janom Pancarjem.

Nova sezona prinaša nekaj novosti. Glavna sprememba nedvomno zadeva kvalifikacije. Rezultat namreč ne bo več vplival zgolj na štartno pozicijo na nedeljski dirki, temveč tudi na skupni seštevek. Deset najhitrejših dirkačev si bo razdelilo deset točk. “Od zdaj naprej se bo tudi na sobotni kvalifikacijski dirki potrebno še posebej potruditi. Nujno bo osvojiti nekaj točk. Sam sem sicer na kvalifikacijah vedno dal vse od sebe,” razlaga Pancar.

Kvalifikacijska dirka pa ne bo pomembna le zaradi točk, ki bodo štele v skupnem seštevku MX2 in MXGP. “Nov pravilnik evropskega prvenstva omogoča, da bo na dirkah v razredu MX2 lahko nastopilo več dirkačev. Dobra štartna pozicija bo še toliko bolj pomembna, saj se bo na začetku dirke potrebno izogniti kaosu. Že v soboto bom zato poizkušal opraviti čim več dela,” je ob odsotnosti Tima Gajserja zaključil glavni slovenski adut in obenem dejal, da se zaradi strastnih argentinskih privržencev še kako veseli uvodne postaje.

VIDEO: Izjava Jana Pancarja

Video is not available for your country.

Točke, pridobljene na kvalifikacijski dirki, pa za razliko od prvenstva ne bodo štele v skupnem seštevku posamezne velike nagrade. Tu bo uvrstitev dirkača še vedno odvisna zgolj od končne uvrstite na dveh nedeljskih dirkah.

Foto/Video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Matjaž Kek: Moti me obnašanje nekaterih in tega ne bom toleriral...Več

2

VIDEO: Olimpijina evropska sezona za pozabo, ki mora služiti kot opozorilo za naslednjo...Več

3

VIDEO: Dino Murić iz nemogočega položaja v zadnji sekundi Šenčurju priigral zmago nad Heliosom...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Slovenija po preobratu v drugem polčasu do zmage na uvodu kvalifikacij!...Več

2

Roka tako, roka drugače, kaj je prav in kaj ni?...Več

3

Podcast PLT: Slovenija na Euro!...Več