KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[1176]
185491

Pancar pred začetkom nove sezone: “Redno se želim uvrščati med prvo deseterico”

Avtor: Urban Kolman
28. 2. 2023, 14.05

Vse bolj se bliža začetek nove sezone motokrosa. Žal v prvem delu ne bomo spremljali Tima Gajserja, ki se je resneje poškodoval prejšnji konec tedna na dirki v Italiji. Vseeno bodo navdušenci motokrosa lahko letos prvič na vseh dirkah navijali za Jana Pancarja. Dvaindvajsetletnik je prejšnjo sezono končal na 11. mestu v razredu MX2. Letos bo še zadnjič nastopal v tem razredu in s svojo ekipo TEM JP253 KTM Racing Team želi narediti korak naprej ter se uvrstiti med najboljše voznike razreda. MXGP in MX2 se na Šport TV vračata 12. marca.

Jan Pancar

V pogovoru nam je potrdil, da se je med pripravami tudi sam ukvarjal s poškodbo: “S pripravami sem zadovoljen. Med njimi se mi je zgodila poškodba kolena, tako da skoraj mesec nisem bil na motorju, a sem še vedno delal na fizični pripravljenosti. Na motorju sem tako začel trenirati dober teden pred pripravljalnimi tekmami. Te so bile solidne, lahko bi bile boljše, a glede na omejene treninge je bilo v redu. Zdaj treniram naprej in se pripravljam za Argentino. Glede na težave s poškodbo bi lahko bilo boljše, ampak sem zadovoljen.”

Po skupno enajstem mestu letos želi stopiti še stopničko višje: “Cilj je konstanta uvrstitev med prvo deseterico. Zavedam se, da bo več konkurence kot v lanski sezoni, saj so spremenili pravilnik in na evropskem prvenstvu EMX250 lahko sodelujejo le do 21 let. Starti dirk bodo tako še bolj pomembni. Dobro bi bilo tudi, da se čim večkrat uvrstim med prvo peterico.”

Že pred koncem lanskega tekmovalnega leta je izdal, da bo tudi v zadnji sezoni v MX2 vozil v lastni ekipi. Kljub temu je potrdil, da je neprestano v pogovorih s preostalimi moštvi: “Še vedno sem v svoji ekipi. Bilo je kar nekaj povpraševanja iz strani netovarniških ekip. Iz strani tovarniških ga ni bilo. Na koncu sem se vseeno odločil za svoje moštvo, ker imamo najboljše pogoje. To je bila najboljša izbira, saj si lahko sam sebi šef in delaš, tako kot se ti zdi najboljše. Letos grem naprej s svojo ekipo, v prihodnosti pa bomo videli.”

Dotaknili smo se tudi poškodbe Tima Gajserja, ki bo odsoten več mesecev. Pancar je priznal, da dogodek in bil prijeten in svetovnemu prvaku zaželel čimprejšnjo vrnitev: “Tudi sam sem bil na tisti tekmi. Bilo je težko sprejeti dejstvo, da se je to zgodilo njemu. Vem, da so takšne poškodbe zelo težke, saj ne izpustiš samo enega meseca, ampak stvar traja več mesecev in bolečine so velike. Zagotovo ob tem pomisliš na svoje zdravje. Timu želim, da se čim prej vrne. Ko bo nazaj, lahko v drugi polovici sezone pokaže, kaj zna.”

Za konec je mladenič iz Trebnjega pogledal proti uvodni dirki sezone: “Glede na to, da bom prvič v Argentini in proge ne poznam, želim odpeljati čim boljše ter narediti napredek na motorju. Obe vožnji bi želel končati med prvo deseterico.”

MXGP in MX2 se vračata 12. marca. Vse dirke VN Argentine samo na Šport TV!

Foto: Osebni arhiv – Jan Pancar

Zadnje video vsebine

1

Matjaž Kek: Moti me obnašanje nekaterih in tega ne bom toleriral...Več

2

VIDEO: Olimpijina evropska sezona za pozabo, ki mora služiti kot opozorilo za naslednjo...Več

3

VIDEO: Dino Murić iz nemogočega položaja v zadnji sekundi Šenčurju priigral zmago nad Heliosom...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Slovenija po preobratu v drugem polčasu do zmage na uvodu kvalifikacij!...Več

2

Roka tako, roka drugače, kaj je prav in kaj ni?...Več

3

Podcast PLT: Slovenija na Euro!...Več