KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[1176]
187802

Pancar po vrnitvi v Evropo ni izgubljal časa: Priprave za VN Sardinije opravil na Hrvaškem

Avtor: Rene Vidmar
22. 3. 2023, 19.32

Karavana najboljših motokrosistov, ki vozijo v svetovnem prvenstvu, se bo konec tedna drugič letos pomerila za točke. Tudi tokrat bo po poškodbi Tima Gajserja edini slovenski predstavnik na dirki Jan Pancar. Dirko za VN Sardinije si boste v nedeljo v neposrednem prenosu lahko ogledali samo na Šport TV.

Po prvi dirki sezone, ki je bila v Patagoniji v Argentini, zdaj svetovno motokros elito voznikov čaka druga preizkušnja sezone, ki bo na Sardiniji. Razmere na otoku v Sredozemskem morju bodo povsem drugačne od tistih, ki so jih imeli v Južni Ameriki. Najbolj zahtevna bo za voznike verjetno prilagoditev na drugačno podlago. Proga Lo Dune, ki je dolga 1.750 metrov in se nahaja dobrih 6 km izven kraja Riola Sardo, je mehka in mivkasta, kar bi utegnilo marsikateremu tekmovalcu povzročati preglavice. Tehnika vožnje na takšni podlagi je namreč drugačna od tiste, s katero so vozniki v svetovnem prvenstvu motorje vozili v Argentini. Edini Slovenec z licenco AMZS na štartni rampi bo Jan Pancar, ki je sezono začel z vzpodbudnim desetim mestom na VN Patagonije – Argentine v razredu MX2, čeprav se ni počutil najbolje in je imel nekaj trebušnih problemov.

Po vrnitvi v Evropo se je takoj lotil priprave na dirko na Sardiniji in opravil tudi kar nekaj treningov na progi Dravski peski, ki se nahaja v bližini kraja Kloštar Podravski na Hrvaškem in ima zelo mehko podlago, zato načeloma problemov s prilagoditvijo na progo na Sardiniji ne bi smel imeti. V njegov prid gre tudi dejstvo, da razgibano in zelo selektivno stezo dobro pozna, saj je na njej v preteklosti v zimskem obdobju opravil kar lepo število treningov in tudi voženj za točke italijanskega prvenstva. Zagotovo bodo tokrat kar veliko štele tudi izkušnje, teh pa ima Pancar zdaj na pretek, saj zadnje leto vozi v razredu MX2. Vnovič bo zanj izjemno pomembno, kako se bo odrezal v kvalifikacijah, ki od prvega do desetega mesta od letos prinašajo tudi točke za skupni seštevek svetovnega prvenstva. Brez dvoma bo Pancar iz sebe in motorja skušal iztisniti vse, kar se bo dalo, z nekaj sreče pa se morda lahko na koncu prebije še kakšno mesto višje, kot je bil nazadnje v Argentini.

Prva dirka v razredu MX2 v nedeljo od 13.00, v razredu MXGP od 14.00 dalje samo na Šport TV1! VN Sardinije bomo pospremili tudi s studijskim programom. 

Vir: AMZS
Foto: sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Urugvaj izkoristil uvodno zaspanost Slovencev, ki so na koncu izvlekli remi...Več

2

VIDEO: Mačkovšek s torpedi potopil ladjo Veszprema...Več

3

VIDEO: Grški vratar z zadetkom končal upe Italije...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Težave za Slovenijo: Oblak izpušča srečanji proti Finski in Danski...Več

2

Sobotno popoldne za večnost...Več

3

Tekme Raket na ŠPORT TV...Več