single
[1176]
194140

Pancar o težavah v Franciji: “Proga je bila razmočena, svoje je naredil padec” (VIDEO)

Avtor: Urban Kolman
3. 6. 2023, 10.00

V nedeljo se bo po dvotedenskem odmoru nadaljevala sezona motokrosa. Tokrat bodo dirkači razredov MX2 in MXGP tekmovali v Latviji. Na delu bo znova Jan Pancar, ki po sedmih dirkah še vedno zaseda skupno deseto mesto. Tim Gajser je še vedno odsoten zaradi poškodbe, a je že začel s treningi.

Dvaindvajsetletnik je imel po odličnem osmem mestu na Portugalskem na zadnjih dveh preizkušnjah v Španiji in Franciji kar nekaj težav. V Španiji je v skupnem seštevku zasedel dvanajsto mesto, razlog je bila slaba uvrstitev na prvi dirki, ko je bil šele šestnajsti. Na zadnji preizkušnji v Franciji je imel Pancar še večje težave, saj je v kvalifikacijah padel na kamen in se poškodoval. Posledično je na prvi dirki zasedel šestnajsto mesto in na drugi enajsto, a to je bilo zaradi zahtevnosti proge, ki je bila razmočena in težav ostalih dirkačev dovolj za deseto mesto.

Med tednom smo Pancarja obiskali med treningom, kjer nam je izdal, s kakšnimi problemi se je ukvarjal v Franciji: “Proga je bila zelo težka. Tako kot pri nas je bilo tudi v Franciji čez teden veliko dežja. Proga je bila razmočena in naredili so se globoki kanali. Na koncu kvalifikacij sem padel. Sam padec ni bil preveč hud, ampak sem pri njem udaril v tla oziroma v kamen, ki me je podrgnil po obrazu. To je vplivalo name. Sploh pri prvi vožnji se nisem počutil najbolje.”

VIDEO: Pancar o poškodbi na VN Francije

Video is not available for your country.

VN Latvije v nedeljo ob 12.00 na Šport TV 1!

Video, foto: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

“Želimo ustvariti popolno sliko in tekmovati proti vsem” (VIDEO)...Več

2

Evropske kvalifikacije: Maribor izgubil prvo tekmo proti bolgarskemu pokalnemu prvaku (VIDEO)...Več

3

Bravo poražen na svoji krstni evropski preizkušnji (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Luka Dončić: “Vsakič mi je v čast igrati za Slovenijo” (VIDEO)...Več

2

Vilfan po visokem porazu Slovenije proti Grčiji: Pričakujem, da bo selektor nepreklicno odstopil (VIDEO)...Več

3

Benjamin Šeško “odprl” srce in nagovoril navijače (FOTO)...Več