single
[1176]
125866

Pancar na prvi dirki državnega prvenstva pokazal odlično pripravljenost

Avtor: Blaž Magdič
17. 5. 2021, 13.39

Na stezi v Dolini pod Kalom so člani AMD Šentvid pri Stični izpeljali prvo letošnjo dirko za točke državnega prvenstva v motokrosu.

Po vseh zapletih povezanimi z epidemijo koronavirusa, po nenehnem spreminjanju pogojev za izvedbo tekmovanj in spreminjanju koledarja so motokrosisti končno dočakali prvo dirko, ki je štela za točke državnega prvenstva Slovenije. Prizadevni organizatorji iz AMD Šentvid pri Stični so poskrbeli, da so vsi prisotni dosledno upoštevali navodila, ukrepe in predpise, ki jih od vseh udeležencev dirk zahteva NIJZ oziroma odloki Vlade Republike Slovenije, ki preprečujejo širjenje bolezni covid-19.

Prva dirka sezone je bila zato drugačna tudi zaradi testiranja, upoštevanja medsebojne razdalje, razkuževanj, kar pa smo vse že dobro spoznali od začetka epidemije koronavirusa. Manjkali so tudi gledalci. Organizatorji so imeli na štartni rampi z licencami AMZS 92 tekmovalcev, pridružilo pa se jim je tudi 16 voznikov iz Hrvaške, Avstrije in Madžarske. Posebnost dirke je bila tudi v tem, da so se tekmovalci iz štartnega položaja v dirko pognali iz rešetk, podobno kot na dirkah najvišje ravni, ki štejejo za svetovno prvenstvo. To je med voznike, ki so se s tem načinom štarta prvič srečali, vneslo nekaj dodatne nervoze.

V najmočnejšem razredu MX open je Jan Pancar (AMD Šentvid pri Stični) potrdil, da je izvrstno pripravljen na sezono, v kateri si je med svetovno elito zastavil visoke cilje. V obeh vožnjah je bil vseskozi v ospredju in ni dovolil nobenega presenečenja, četudi mu v drugo štart ni najbolje uspel.

“Dirke za državno prvenstvo jemljem za odličen trening in pripravo na tekme svetovnega prvenstva, v katerih imam za cilj, da se uvrščam med prvo deseterico v razredu MX2,” je povedal Pancar, ki je obakrat cilj prečkal prvi ter osvojil maksimalno število točk. Drugo mesto si je privozil Manuel Bermanschlager (AVT), tretji pa je bil Luka Kutnar (MK Fire group), ki je zaradi boljše druge vožnje prehitel lanskoletnega državnega prvaka v tem razredu Petra Irta (AMD Irt brothers).

 

Vir: AMZS
Foto: AMZS

Zadnje video vsebine

1

Žan Rogelj: Menim, da je nogomet šport št. 1 v Avstriji (VIDEO)...Več

2

NA DANAŠNJI DAN: Krstna tekma Slovenije na velikih tekmovanjih (VIDEO)...Več

3

Kovačić: Hrvaška lahko doseže velike stvari (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser: Ni enostavno postati prvak, še težje pa je naslov ubraniti...Več

2

Ekipa ŠPORT TV pripravljena na EURO 2020...Več

3

Oblak vodi enajsterico zvezd, ki jih ne bo na EP...Več